Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017 Aftagerpaneler løfter uddannelsernes kvalitet og relevans

Aftagerpaneler løfter uddannelsernes kvalitet og relevans

Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om Bedre Universitetsuddannelser: Aftagerpaneler styrker uddannelsernes relevans for arbejdsmarkedet, og tværgående kandidatuddannelser løfter de studerendes muligheder for at få job, sagde ITUs rektor på møde med Universitetsudvalget.
Kontakt
Kristina Mie Hansen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 79 79
Email: kmh@ufm.dk

15. december 2017

ITUs aftagerpaneler rådgiver løbende universitetet om, hvilke it-kompetencer erhvervslivet og den offentlige sektor har brug for på kort og på lang sigt. Det fortalte IT-Universitetets rektor Mads Tofte, da han mødtes med Universitetsudvalget den 11. december.

- Der er flere fordele ved aftagerpanelerne. De kan både styrke indholdet på selve uddannelserne og gøre dem mere relevante for arbejdsmarkedet, når de får indflydelse på, hvad studerende skal lære. Samtidig spiller de en vigtig rolle for uddannelsernes omdømme, fortalte Mads Tofte på mødet.

Aftagerpanelerne består af repræsentanter fra de virksomheder og offentlige institutioner, som ansætter ITUs dimittender.

ITU har god erfaring med to slags aftagerpaneler, sagde Mads Tofte. ITU arbejder med fem uddannelsesspecifikke aftagerpaneler, som hver dækker mellem en og tre uddannelser, og et overordnet executive-level aftagerpanel, som vurderer ITUs portefølje af uddannelser og andre emner, der er relevante for ITUs uddannelser.

Mads Tofte fortalte også om ITUs tværgående kandidatuddannelser, som samler studerende fra forskellige bacheloruddannelser og giver dem en it-faglig kandidatuddannelse. Det kan eksempelvis være bachelorer fra humanistiske eller samfundsvidenskabelige uddannelser.

- Når vi kombinerer humanistiske og samfundsvidenskabelige studerendes faglighed med it-kompetencer, får vi stærke nyuddannede, der både har teknisk forståelse og som kan kommunikere og forstå den sammenhæng, teknologien indgår i. Det kan vi se, erhvervslivet efterspørger, sagde Mads Tofte.

Han fortalte i den forbindelse, at ITU har gode erfaringer med at optage bachelorer fra uddannelser, hvor der kan være høj arbejdsløshed, og hvor en it-faglig kandidatuddannelse som supplement til deres faglighed fra bacheloruddannelsen giver de nyuddannede kandidater bedre muligheder for at finde job.

Universitetsudvalget vil drøfte pointerne fra Mads Toftes oplæg i det videre arbejde. Udvalget mødes næste gang den 5. januar.

 

Senest opdateret 15. august 2019