Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017 Virksomheder kan få penge til udvikling af ny dansk rumteknologi

Virksomheder kan få penge til udvikling af ny dansk rumteknologi

De sidste fem år har det offentlige investeret 224 millioner kroner i 61 projekter, der laver ny rumteknologi eller anvender data fra rummet. Ny publikation giver et indblik i offentligt støttet teknologiudvikling med dansk deltagelse siden 2013.
Kontakt
Peter Mandix Sehestedt
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 02
Email: pse@ufm.dk

13. december 2017

Projekterne fortæller historien om et dansk rumerhverv i rivende udvikling, og hvordan virksomheder i mange forskellige brancher i stigende grad anvender data fra rummet til at lave nye tjenesteydelser. 

Publikationen følger op på nyheden i ”Opfølgning på rumstrategien – implementeringsplan nummer 2” om, at det danske rumerhverv er i vækst, og at danske virksomheder og landbrug desuden i stort omfang bruger satellittjenester i udviklingen af deres forretning

De 61 projekter spænder over alt fra udvikling af nye og billige satellitter i lave baner over mere sikker navigation på havene til nye systemer til forudsigelse af vindproduktionen rundt om i verdenen.

Projekterne har enten opnået støtte fra enten Den Europæiske Rumorganisation (ESA), rammeprogrammet Horizon 2020 i EU eller Danmarks Innovationsfond.

Kontaktoplysninger til hvert projekt gør det muligt at bruge publikationen til partnersøgning i forbindelse med fremtidige projekter.

Publikationen udgives af Styrelsen for Forskning og Uddannelse i regi af Det Tværministerielle Rumudvalg, som fornyelig også offentliggjorde ”Opfølgning på rumstrategien – Implementeringsplan nummer 2”.

Senest opdateret 15. august 2019