Gå til indhold

Virksomheder kan få penge til udvikling af ny dansk rumteknologi

13. december 2017
De sidste fem år har det offentlige investeret 224 millioner kroner i 61 projekter, der laver ny rumteknologi eller anvender data fra rummet. Ny publikation giver et indblik i offentligt støttet teknologiudvikling med dansk deltagelse siden 2013.

Projekterne fortæller historien om et dansk rumerhverv i rivende udvikling, og hvordan virksomheder i mange forskellige brancher i stigende grad anvender data fra rummet til at lave nye tjenesteydelser. 

Publikationen følger op på nyheden i ”Opfølgning på rumstrategien – implementeringsplan nummer 2” om, at det danske rumerhverv er i vækst, og at danske virksomheder og landbrug desuden i stort omfang bruger satellittjenester i udviklingen af deres forretning

De 61 projekter spænder over alt fra udvikling af nye og billige satellitter i lave baner over mere sikker navigation på havene til nye systemer til forudsigelse af vindproduktionen rundt om i verdenen.

Projekterne har enten opnået støtte fra enten Den Europæiske Rumorganisation (ESA), rammeprogrammet Horizon 2020 i EU eller Danmarks Innovationsfond.

Kontaktoplysninger til hvert projekt gør det muligt at bruge publikationen til partnersøgning i forbindelse med fremtidige projekter.

Publikationen udgives af Styrelsen for Forskning og Uddannelse i regi af Det Tværministerielle Rumudvalg, som fornyelig også offentliggjorde ”Opfølgning på rumstrategien – Implementeringsplan nummer 2”.

Kontakt

Peter Mandix Sehestedt
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 02
Email: pse@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside