Gå til indhold

60 millioner kroner til vækstpiloter i landdistrikterne

23. november 2015
Regeringen afsætter 60 millioner kroner til højtuddannede landdistriktsvækstpiloter, der skal hjælpe med udvikling i små virksomheder uden for de store byer.

Regeringen vil hjælpe små og mellemstore virksomheder i de danske landdistrikter.  Med et nyt initiativ, landdistriktsvækstpiloter, vil virksomheder i landdistrikter kunne få tilskud til at ansætte en højtuddannet medarbejder til innovationsprojekter, hvor der er brug for tilføjelse af specialiseret viden.

- De nye vækstpiloter skal hjælpe virksomheder i de danske landdistrikter med at udvikle nye produkter og nye produktionsmetoder. Det er vigtigt for regeringen, at virksomheder i hele landet har adgang til højtuddannede medarbejdere. Det er springbrættet for udvikling, vækst og job, siger uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen.

Der afsættes 60 millioner kroner over de næste fire år. Ordningen skal give de små og mellemstore virksomheder mulighed for at få støtte til et konkret innovationsprojekt gennem ansættelse af en højtuddannet medarbejder i op til to år.

Flere opgørelser har vist, at virksomheder i de danske landdistrikter i gennemsnit er mindre innovationsaktive end virksomheder i de større danske byer. Det gælder særligt de mindre virksomheder i landdistrikterne. Samtidig anvender virksomhederne i landdistrikterne i mindre grad højtuddannet arbejdskraft.

Landdistriktsvækstpilotordningen

  • Der afsættes 60 millioner kroner over de næste fire år til ordningen.
  • Virksomheder kan få tilskud fra Innovationsfonden til et konkret innovationsprojekt gennem ansættelsen af en højtuddannet medarbejder i op til to år.
  • Landdistriktsvækstpiloterne vil i starten af 2016 blive udmøntet under InnoBooster-ordningen hos Innovationsfonden, der også fastsætter de nærmere retningslinjer for ordningen.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Kontorchef Nicolai Zarganis, tlf.: 2361 7565, e-mail: niza@fi.dk

Pressechef Jesper Langergaard, tlf.: 7231 8020, e-mail jela@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside