Gå til indhold

Virksomheder i landdistrikterne får støtte til innovationsprojekter

10. februar 2016
Regeringen og DF, LA og K har indgået en politisk aftale om at skabe vækst og udvikling i hele Danmark. Med aftalen får virksomheder i landdistrikterne mulighed for at få en landdistriktsvækstpilot ud i virksomheden for at støtte med konkrete innovationsprojekter.

Virksomheder i hele landet skal have adgang til højtuddannede medarbejdere, som kan understøtte innovation og vækst. Med aftalen om vækst og udvikling i hele Danmark kan små og mellemstore virksomheder i de danske landdistrikter fremover få tilskud til at ansætte en medarbejder med en videregående uddannelse i op til to år til et innovationsprojekt. Det kan for eksempel være til udviklingen af nye produkter og produktionsmetoder.

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen glæder sig over, at de mindre virksomheder i landdistrikterne nu får bedre adgang til højtuddannet arbejdskraft:

- Det er vigtigt for regeringen, at hele Danmark er under udvikling og ikke afvikling. Det kræver, at virksomhederne har adgang til højtuddannet arbejdskraft, som kan hjælpe med at skabe nye produkter, produktionsmetoder eller arbejdsgange. Det kan virke som et stort sats at ansætte en højtuddannet, men det kan ofte betale sig på lang sigt. Med de nye vækstpiloter får virksomheder i landdistrikterne bedre muligheder for at ansætte en højtuddannet, som kan være med til at skabe vækst, udvikling og nye arbejdspladser i virksomheden, siger Esben Lunde Larsen.

Partierne er blevet enige om at afsætte 40 millioner kroner til ordningen. Det dækker over 10 millioner kroner årligt i perioden 2016-2019.

Initiativet skal ses i sammenhæng med en række andre initiativer i regeringens udspil, som skal styrke regional vidensamarbejde. Blandt andet skal uddannelses- og forskningsinstitutionerne og de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS-institutter) have nye udviklingsmål, som sætter fokus på regionalt vidensamarbejde og Innovationsfonden skal i en treårig periode have medarbejdere placeret fysisk i tilknytning til flere regionale videnmiljøer. Det skal styrke samspillet med regionale institutioner og virksomheder i hele landet. 


For yderligere oplysninger, kontakt:

Kontorchef Mikkel Leihardt, tlf.: 7231 8015, e-mail: mle@ufm.dk
Pressesekretær Kristina Mie Hansen, tlf.: 7231 8012, e-mail: kmh@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside