Gå til indhold

Danske innovationscentre i udlandet får topkarakterer

25. september 2015
De danske innovationscentre skaber stor værdi og øger internationaliseringen af danske uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Uddannelses- og forskningsministeren og udenrigsministeren vil styrke centrene.

Danske uddannelsesinstitutioner og virksomheder har stor glæde af de danske innovationscentre i USA, Brasilien, Tyskland, Indien, Korea og Kina. Det viser den første samlede evaluering af centrene.

Evalueringen viser, at innovationscentrene især hjælper med at skabe samarbejde mellem danske og lokale forskere, uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen glæder sig over, at innovationscentrene bidrager til, at danske uddannelses- og forskningsinstitutioner får adgang til internationale samarbejdspartnere:

- Hvis vi skal klare os i den internationale konkurrence, skal Danmark langt mere i front, når det kommer til internationaliseringen af vores uddannelser og forskning. Det kræver, at vi er til stede der, hvor væksten og mulighederne er. Innovationscentrene spiller en vigtig rolle i forhold til at skabe samarbejde mellem danske og internationale viden- og innovationsmiljøer, og derfor vil jeg arbejde for, at centrene styrkes endnu mere, siger Esben Lunde Larsen.

Ifølge udenrigsminister Kristian Jensen skaber innovationscentrene også gode muligheder for danske virksomheder i udlandet:

- Den positive evaluering understreger, at de danske innovationscentre synliggør forretningsmuligheder for danske virksomheder internationalt og hjælper dem til at få adgang til international forskning, innovation og netværk. For eksempel kan virksomheder få hjælp til at omsætte forskning og innovation til konkrete forret-ningsmodeller, som kommer hele Danmark til gavn i sidste ende, siger Kristian Jensen.

Innovation Centre Denmark

Det første danske innovationscenter åbnede i Silicon Valley i USA tilbage i 2006. Siden er antallet vokset, og der er efterfølgende også etableret centre i Shanghai i Kina, München i Tyskland, Seoul i Sydkorea, New Delhi i Indien og São Paulo i Brasilien, som alle er centrale internationale innovations- og vækstmiljøer.

Innovationscentrenes opgave er blandt andet at styrke internationaliseringen af danske videregående uddannelses- og forskningsinstitutioner og videnintensive virksomheder. Ved at bygge bro til lokale institutioner og markeder skaber innovationscentrene god grobund for samarbejde på tværs af landegrænser til gavn for dansk uddannelse, forskning og danske virksomheder.

Innovation Centre Denmark drives i samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Uddannelses- og Forskningsministeriet:
Kontorchef Gitte Agerhus, Styrelsen for Forskning og Innovation, tlf.: 7231 8250, e-mail: gha@fi.dk
Pressesekretær Kristina Mie Hansen, tlf.: 7231 8012, e-mail: kmh@ufm.dk

Udenrigsministeriet: 
Kontorchef Dorte Bech Vizard, Investeringsfremme & Innovation, tlf.: 3392 1116, e-mail: dorviz@um.dk
Presserådgiver Poul Kjar, tlf.: 4186 5975 e-mail: poukja@um.dk, 

 

Handlinger tilknyttet webside