Gå til indhold

Flere brasilianske talenter - tak

26. november 2014
Fire danske universiteter rejser i denne uge til Brasilien for at markedsføre danske uddannelses– og karriereveje i jagten på nye talenter.

Fra 27. november til 2. december er Innovation Centre Denmark i São Paulo igen vært for en række målrettede arrangementer, der markedsfører danske uddannelses- og karriereveje for talentfulde unge brasilianere.

Sammen med repræsentanter for fire danske universiteter og en række danske virksomheder med lokal tilstedeværelse i Brasilien, vil Innovation Centre Denmark gennem sit Top Talent Denmark-program besøge en række af Brasiliens bedste universiteter og blandt andet sætte fokus på Danmark som uddannelses- og forskningsland.

Uddannelsesmarkedet i Brasilien er i eksplosiv vækst og flere end syv millioner brasilianere er i dag studerende ved en videregående uddannelsesinstitution. Samtidig har de brasilianske studerende aldrig haft så gode muligheder for at rejse ud som nu, blandt andet på grund af det storstilede mobilitetsprogram Science without Borders, som mellem 2011 og 2018 sender flere end 200.000 brasilianske studerende og forskere til udlandet.

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen understreger, at danske videregående uddannelsesinstitutioner og virksomheder har brug for øget synlighed i Brasilien, og at de kommende dages aktiviteter er vigtige, hvis vi skal gøre os gældende i den internationale konkurrence om de største talenter:

- Regeringen har sat sig et ambitiøst mål for at tiltrække og fastholde talenter fra udlandet. Det har vi blandt andet, fordi dygtige unge med international indsigt og udsyn er med til at skærpe vores uddannelsesmiljøer og hjælpe vores virksomheder til at klare sig godt i den internationale konkurrence. Brasilien er et af de rigtig vigtige vækstmarkeder, og med fremstødet her sætter vi et markant aftryk hos en række af de førende lokale universiteter og letter vores adgang til brasilianske talenter og nye samarbejder.

Ved dette års Top Talent Denmark-arrangementer i Brasilien deltager Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Københavns Universitet samt virksomhederne Novozymes, Mærsk Line og Coloplast.

De danske universiteter og virksomheder besøger blandt andet University of São Paulo og Federal University of Parana i millionbyen Curitiba, hvor der sættes fokus på danske styrker indenfor fødevarer og Life Science. På Mackenzie University i São Paulo by afholdes et Denmark Day-seminar, hvor universiteter og virksomheder sammen sætter særligt fokus på ’employability’, og på hvordan man for eksempel efter et uddannelsesophold i Danmark vil være en mere interessant arbejdskraft for danske virksomheder i Danmark såvel som i Brasilien. Slutteligt deltager de tilrejsende danske universiteter sammen med Innovation Centre Denmark i uddannelsesmessen Europos Brazil, hvor der forventes flere end 10.000 besøgende.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Innovationsattaché Anders Ødegaard Christiansen, Innovation Centre Denmark, São Paulo, e-mail: andech@um.dk, mobil (0055) 11 96863 6702.

Handlinger tilknyttet webside