Gå til indhold

Danske innovationsnetværk indgår nye internationale alliancer

19. september 2014
Danske klynger og innovationsnetværk har i de sidste to dage haft travlt med at møde mere end 125 andre europæiske klynger på ’2nd BSR Stars Cluster-to-Cluster Conference and Matchmaking – Towards New Horizons’ i Berlin.

150 klynger fra 25 lande deltog torsdag og fredag på klyngekonferencen BSR i Berlin, som med mere 450 klyngemøder er Europas hidtil største klynge-speeddating event. De mere end 20 deltagende danske klynger og innovationsnetværk satte med deltagelse i mere end 90 møder deres præg på begivenheden, og de første internationale alliancer inden for velfærdsteknologi, design, bioøkonomi og lydteknologi er allerede kommet i hus.

Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning er en af de danske klynger, der har fået konkret udbytte af speeddatingen:

- Vi har skabt en rigtig spændende kontakt til en klynge inden for det kreative miljø i Berlin, og vi har allerede aftalt, at de sender 10 berlinske iværksættere til en stor international interior/kunsthåndværk-udstilling, som vi holder i Herning til næste år, siger Betina Simonsen, direktør for Innovationsnetværket Livsstil.

Hun forventer, at danske designvirksomheder blandt andet vil kunne bruge samarbejdet til hurtigt at spotte nye talenter og trends fra Berlin.

Samarbejder og nye kunder

Og den aktive danske deltagelse har givet flere resultater til gavn for danske virksomheder. For eksempel fortæller Karen Lindegaard fra den danske klynge for velfærdsteknologier i Danmark Welfare Tech:

- Det var et fantastisk arrangement. Vi havde ni møder. Og tre-fire af dem var så perfekte match, at vi allerede har aftalt konkrete samarbejder inden for velfærdsteknologier. Det drejer sig blandt andet om klynger fra Tyskland, Sverige, Norge og Island.

Det er anden gang Karen Lindegaard fra Welfare Tech deltager i de internationale klynge-speeddatinger. Og på årets konference præsenterede hun et samarbejde med Oslo Medtech, som var et af resultaterne af sidste års matchmaking. Et samarbejde, der har givet danske velfærdsteknologivirksomheder nye kunder i Norge og Sverige.

Om arrangementet

’2nd BSR Stars Cluster-to-Cluster Conference and Matchmaking – Towards New Horizons’ er Europas største matchmaking event for klyngeorganisationer og  arrangeret i samarbejde mellem Styrelsen for Forskning og Innovation, lignende styrelser og ministerier i Østersø-området og de to organisationer Cluster Excellence Denmark og Go Cluster i Tyskland.

Hvad er en klynge?

En klynge er en gruppe af virksomheder, der har slået sig sammen med forsknings- og uddannelsesinstitutioner, fordi det giver konkurrencemæssige fordele, som en enkelt virksomhed ikke kan opnå alene. Danmark har mere end 50 af disse, og cirka halvdelen af dem var repræsenteret på årets konference.

Hvad er klynge-speeddating?

Speeddating for klynger er et koncept, der sætter netværk i system. Allerede inden konferencen fandt sted, har de mere end 150 deltagende klynger oprettet samarbejdsprofiler og booket møder med hinanden. Og på selve konferencen har klyngerne haft møder af 20 minutters varighed, hvor de har diskuteret samarbejdsflader.

Handlinger tilknyttet webside