Gå til indhold

Ny hjemmeside giver overblik over dansk forskningsaktivitet

30. oktober 2014
En ny hjemmeside tilknyttet den bibliometriske forskningsindikator (BFI) giver en unik oversigt over dansk forskningsaktivitet, og viser blandt andet, hvor meget forskere på de danske universiteter årligt publicerer.

Styrelsen for Forskning og Innovation har lanceret en ny hjemmeside, der giver et overblik over produktionen af forskningspublikationer i Danmark. Hjemmesiden er knyttet til den bibliometriske forskningsindikator (BFI), som måler dansk forskning ved at indsamle data om universiteternes forskningspublikationer. Resultaterne bruges blandt andet i forbindelse med fordelingen af en del af universiteternes basisbevillinger.

BFI-systemet fungerer samtidig som et arbejdsredskab for universiteterne og forskerne eksempelvis i forbindelse med kvalitetssikring af data og ledelsesinformation. Den nye hjemmeside skaber øget gennemsigtighed og  bedre indsyn i processen omkring beregning af BFI-point.

Indsend forslag om nye serier og forlag

BFI-systemet giver adgang til de årlige opgørelser af dansk forskningsaktivitet. Hvis man registrerer sig som bruger, kan man tilgå det nye forslagssystem, hvor man kan stille forslag om at få optaget en ny serie eller et forlag på de såkaldte autoritetslister, som er afgørende for, om en forskningspublikation kan indgå i målingen.

Alle har mulighed for at stille forslag – også  personer, der ikke er ansat ved et dansk universitet, og der kan stilles forslag hele året rundt.

Læs mere om den bibliometriske forskningsindikator: 

Handlinger tilknyttet webside