Gå til indhold

Robotter og nørder indtager Uddannelses- og Forskningsministeriet til Kulturnatten

30. september 2014
Smag på grøntsagskaviar, lad dig udfordre af matematikrobotten NAO og oplev Danmarks mest kendte nørder lave forsøg med ild. Robotter, nørder, videnskabsmænd og en minister præsenterer en verden af videnskab i Uddannelses- og Forskningsministeriet til Kulturnatten 2014.

Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet

Videnskabsnørderne Kåre og Emil fra DR’s Store Nørd laver forsøg med ild og flydende kvælstof, laver cola-kanoner og uddeler autografer til Kulturnatten 2014 i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Samme aften kan dine smagsløg komme på overarbejde. Find ud af, om du er supersmager eller superkræsen, når studerende  serverer smagsprøver på madvarer i kombinationer, du bestemt ikke har prøvet før.

Det hele sker:

fredag den 10. oktober
klokken 18.00 - 24.00
i Uddannelses- og Forskningsministeriet  
Bredgade 40, 1260 København K.

Robotter, øl og oplæg om selvkontrol

Mød robotten NAO, der er et sandt matematikgeni, JACO, der fungerer som en menneskearm eller kæle-sæl-robotten PARO, der reagerer, når du taler eller rører ved den. Du kan også hilse på den sociale robot iSocioBot, der kan tale og genkende ansigter.

Få testet dit syn, gæt falske og ægte smil og prøv at styre et skib sikkert i havn i en skibssimulator med hjælp fra matroserne. Landgangen kan fejres med bæredygtigt øl fra DTU Bryghus brygget med ny teknologi. Øllet kan nydes med god samvittighed, da udledningen af CO2 er lavere end ved almindelig brygning.

I løbet af aftenen vil forskere fortælle om nye forskningsresultater. Hør, hvordan du kan træne din selvkontrol, hvordan styrkeforholdet mellem Rusland og Vesten er netop nu, og hvordan ønskebørn og aborter kan hænge sammen med befolkningspolitik.

Følg med på de sociale medier

Følg med i de seneste nyheder om Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet på de sociale medier

eller #kulturnatufm på Twitter og Instagram


For yderligere oplysninger, kontakt

Ansvarlig for Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet, Line Svenningsen, tlf.: 72318212, e-mail: lines@fi.dk
Presse- og kommunikationsansvarlig Carina Elkott, tlf.: 50900549, e-mail: care@uds.dk

Handlinger tilknyttet webside