Gå til indhold

Kinesiske studerende møder danske virksomheder

14. oktober 2014
Danske uddannelsesinstitutioner og virksomheder markedsfører uddannelses-og karriereveje for kinesiske studerende til Denmark Days i Shanghai og Beijing.

Syv danske uddannelsesinstitutioner og fem af Danmarks stærke virksomheder i Kina vil side om side markedsføre attraktive uddannelses-og karriereveje for kinesiske studerende.

Det sker under karriere- og uddannelsesmesserne Denmarks Days den 21. oktober i Shanghai og den 24. oktober i Beijing.

Vigtigt tiltag

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen understreger, at forskning, uddannelse og talentudvikling er i massiv udvikling i Kina. Derfor er karrieredagene et vigtigt tiltag for Danmark.

- Danmarks konkurrenceevne afhænger af, at danske virksomheder kan rekruttere kvalificerede kandidater med internationale erfaringer. Det er derfor helt afgørende, at de danske videregående uddannelsesinstitutioner er på forkant med forskning og uddannelse og ønsker at samarbejde med de bedste i verden. Og netop Kina er et særdeles relevant indsatsområde. Jeg håber, at karrieredagene resulterer i nogle frugtbare samarbejder, siger Sofie Carsten Nielsen.

Gennem en række online-aktiviteter og fysiske events kobler initiativet kinesiske studerende og unge nyuddannede med danske uddannelsesinstitutioner og virksomheder, der på samme platform kan annoncere stillinger, nye uddannelser, se profiler på og kontakte udvalgte kinesiske studerende og professionelle.

Denmark Days er arrangeret af Innovation Centre Denmark, Shanghai som en del af det officielle danske program Top Talent Denmark. Top Talent Denmark er et tilbud til kinesiske studerende, der er interesserede i at vide mere om danske karrieremuligheder. Den danske ambassade er vært for messerne.

De danske deltagere i dette års Denmark Days er uddannelsesinstitutionerne Arkitektskolen i Aarhus, Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Copenhagen Business School, IT-Universitetet, Designskolen Kolding, Danmarks Tekniske Universitet, Sino-Danish Center for Education and Research (SDC) samt virksomhederne LEGO, Novozymes, Novo Nordisk, NNIT og Coloplast.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Innovationsattaché Nina Espegaard Hassel, Innovation Centre Danmark, Shanghai, e-mail: ninhas@um.dk, mobil (0086) 158 2106 7165.

Handlinger tilknyttet webside