Gå til indhold

Hvordan sikrer vi forskning, der er samfundsengageret og socialt ansvarlig?

14. november 2014
Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer til debat om, hvordan vi sikrer samklang mellem forskningen og samfundets værdier. Det sker på konferencen Responsible Research and Innovation den 11. december.

Videnskaben giver os hver eneste dag nye opdagelser med potentiale til at påvirke vores liv og samfund. Men når ny teknologi griber ind i vores verden og hverdag og skaber forandring, rejser der sig samtidig nye etiske dilemmaer, som gør det kompliceret at træffe de rigtige beslutninger.

Uddannelses- og Forskningsministeriet ønsker at sætte socialt ansvarlig forskning (Responsible Research and Innovation - RRI) på den politiske dagsorden og inviterer i samarbejde med Københavns Universitet til konference.

Torsdag den 11. december 2014 kl. 9.00-14.00 Københavns Universitet Festsalen, Frue Plads 4 1168 København K.

Formålet med konferencen er at samle repræsentanter fra blandt andet forskningsverdenen, erhvervslivet, organisationerne og medierne for at diskutere, hvordan man fremmer en samfundsengageret og socialt ansvarlig forskning, der inddrager borgerne i videst mulig omfang i de væsentlige problemstillinger, som forskning og ny teknologi afstedkommer.

Der er lukket for tilmeldinger, hvis du ønsker at komme på ventelisten, kan du sende en mail til mlje@fi.dk

Du kan følge og deltage i debatten på Twitter #RRIDK

Konferencen er arrangeret i samarbejde med Uddannelses- og Forskningsministeriet og institutleder og professor i forskningskommunikation Maja Horst, Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet. Mette Walsted Vestergaard, DR, er moderator. Det er gratis at deltage i konferencen.

Konferencen foregår på engelsk.

Kontakt

Hanne-Louise Kirkegaard
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 46
Email: hki@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside