Gå til indhold

Uddannelses- og forskningsministeren uddeler pris for Årets Danske Forskningsresultat

12. december 2014
Vinderne af Årets Danske Forskningsresultat er syv kræftforskere fra Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet. ”Vigtig forskning”, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen om det vindende projekt.

Et hold kræftforskere fra Odense står bag årets danske forskningsresultat. I hvert fald hvis man spørger læserne på forskningsmediet videnskab.dk. Vinderprojektet gør det i fremtiden muligt at afsløre brystkræft hos kvinder med en simpel blodprøve.

Vinderne fik til et arrangement prisen overrakt af uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

- Jeg glæder mig dobbelt over Årets Danske Forskningsresultat. Både som minister for forskning og som privatperson. Jeg har som rigtig mange danskere oplevet brystkræft helt tæt på i min nærmeste vennekreds, og derfor bliver jeg både glad og stolt, når danske forskere leverer god og vigtig forskning, der har potentiale til at gøre en positiv forskel for så mange mennesker. Det er godt gået. Stort tillykke til forskerne fra Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet med prisen Årets Danske Forskningsresultat,” siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

Den nye metode kan i fremtiden gøre det muligt at opdage brystkræft langt tidligere end i dag. Det kan redde liv, da en tidlig diagnose betyder større overlevelseschancer. Desuden kan metoden lette mange kvinder for den ubegrundede angst for en kræftsygdom, som en falsk positiv mammografi resulterer i i dag. 

Det vindende forskerteam håber, at metoden kan bruges i praksis på de danske hospitaler inden for et par år.

Handlinger tilknyttet webside