Gå til indhold

Nyt blogindlæg fra ICDK München: En strategi for fremtidens fabriksgulv?

12. december 2022
Den tyske regering barsler med en ”fremtidsstrategi”, som skal øge Tysklands samlede innovationskraft. For at nå i mål med strategien, skal innovationsprocesserne speedes op via hurtigere viden- og teknologioverførsel, og her er Sydtyskland en frontløber. Læs mere i ICDK Münchens seneste blogindlæg.

Foto: Den danske Industry on Campus-delegation på møde med Karlsruhe Research Factory ved Karlsruhe Institute of Technology.
Foto: Den danske Industry on Campus-delegation på møde med Karlsruhe Research Factory ved Karlsruhe Institute of Technology.

Tyskland har et højt mål for investeringer i forskning og udvikling, og nu skal tempoet op, for at man når i mål og høster frugterne af de store ambitioner. Det sker med en ny ”fremtidsstrategi”. Men en ting er strategi - noget andet er praksis og virkeligheden ”på gulvet”. Er der nogen i Tyskland, der allerede rykker på dagsordenen? Svaret er ”ja - i Sydtyskland”, og det beskriver forsknings- og innovationsattaché Ulrik Kjølsen Olsen ved Innovation Centre Denmark (ICDK) i München nærmere i blogindlægget.

ICDK har syv centre strategisk placeret i innovative hotspots rundt omkring i verden. ICDK bistår den danske triple-helix-model ved at fremme adgang til international viden, netværk, innovation, kapital og markeder. ICDK er etableret i samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet.

Hvis du ønsker at vide mere om innovation, forskning og potentielle samarbejdsmuligheder med forskningsinstitutioner og virksomheder i Sydtyskland, kan du kontakte Ulrik Kjølsen Olsen, forsknings- og innovationsattaché, ICDK München på e-mail: ulkjol@um.dk, eller telefon +49 171 309 6314.

Handlinger tilknyttet webside