Gå til indhold

Grøn energi, Videnskabsmøde og andre overraskelser i oktober

25. september 2019
Andreas Mogensen er med til det hele, og det kan du også komme. 2019 er 50-året for månelandingen, og det fejrer Dansk Selskab for Rumfartsforskning i Rundetårn med Space Days. I Aalborg holdes for anden gang videnskabsmøde, der skal vække interessen for STEM-fagene hos børn og unge.

Energiselskabet Ørsted, der fokuserer på grøn energi, lancerede den 24. september projektet Space Safari for at inspirere til en hurtigere klimaindsats. Ørsted har inviteret fire astronauter til at dele deres oplevelser af at se jorden fra rummet. En af dem er Andreas Mogensen, der har indtalt den danske version af Space Safari.

Space Safari er en Virtuel Reality-oplevelse, der skal gøre det muligt for alle at opleve en tur i rummet og derude i universet se vores lille, blå planet med alt det liv, og dem vi kender. Se videoen, tag en tur på Space Safari og oplev ”the overview effect”, som betyder, at du oplever jordens sårbarhed fra rummet.

Lørdag den 5. oktober afholder Dansk Selskab for Rumfartsforskning og Ingeniørforeningen IDA en paneldiskussion i Rundetårns Bibliotekssal. Ud over Andreas Mogensen deltager John Horack fra Neil Armstrong Chair in Aerospace Policy, Ohio State University og Emily Law fra NASA’s Jet Propulsion Labratory. I deres daglige arbejde har de i høj grad fingeren på pulsen i forhold til at kunne debattere og svare på spørgsmål om det aktuelle emne ”Hvordan kommer vi tilbage til Månen?”

Rundt om i verden diskuterer nationale rumagenturer planer om at sende mennesker tilbage til månen. Vil det ske i samarbejde, i konkurrence eller kommercielt, og hvordan kan mennesker trives i rummet? Hvad har vi lært af Apollo-projektet, og hvor er vi på vej hen? Arrangementet foregår på engelsk.

Den 10.- 12. oktober holdes der for anden gang Videnskabsmøde i Aalborg. Videnskabsmødet er et åbent og gratis folkemøde om videnskab for alle. Hen over tre dage vil fem unikke steder i Aalborg danne rammen for debatter, oplæg, workshops og live-radioudsendelser med særligt fokus på videnskaben, den nyeste forskning og teknologiske fremskridt.

Andreas Mogensen deltager i forskellige arrangementer den 10. oktober, og der vil være en række aktiviteter ved boder, hvor man kan røre, se, prøve, lytte, mærke, eksperimentere, smage og sanse for at lære noget nyt – blandt andet ved hjælp af den nyeste teknologi.

Andreas Mogensen får desuden tid til at besøge et par skoler i det nordjyske under sit besøg i Danmark i begyndelsen af oktober.

Alle Andreas Mogensens besøg er arrangeret af de lokale arrangører i samarbejde med European Space Agency og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: 72318284
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside