Analyse: Forskning i energilagring, energikonvertering og digitale energisystemer har stort potentiale
Vindenergi, bioenergi, fjernvarme og energieffektivitet. Det er områder, hvor Danmark allerede har betydelige danske forsknings- og erhvervsstyrker. Der er imidlertid også et stort potentiale for forskning i energilagring, energikonvertering samt digitale løsninger, der kan bidrage til regeringens klimamål.
Sådan lyder konklusionerne i den analyse, som IRIS Group har udarbejdet om den statslige forsknings-, udviklings- og demonstrationsindsats (FUD) på energiområdet. Analysen fremhæver også visse nicher af solenergi, geotermi og konvertering og lagring af CO2, som områder med potentiale.
På baggrund af analysen kommer IRIS Group med en række anbefalinger til den statslige forsknings-, udviklings- og demonstrationsindsats, der giver inputs til det videre arbejde på klima- og energiområdet. Anbefalingerne spænder bredt fra, at der skal være mere vægt på den strategiske energiforskning til, at der skabes bedre rammer for kommercialisering af energiteknologiske projekter. Samtidig skal der arbejdes med snitflader og samarbejde, og der skal skabes et bedre grundlag for at øge EU-hjemtaget.
Analysen er udarbejdet for Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet, Innovationsfonden og Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram.
For yderligere oplysninger, kontakt:
Kontorchef Annemarie Falktoft, Uddannelses- og Forskningsministeriet, an-fa@ufm.dk, tlf. 7231 8016
Kontorchef Signe Schmidt, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet sigsc@kefm.dk, tlf. 2374 0505
Kommunikationschef Pernille Rype, Innovationsfonden, pernil-le.rype@innofond.dk, tlf. 2374 0505
Sekretariatschef for Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram Mogens Uhd Nielsen, mun@ens.dk, tlf.3392 7532
Handlinger tilknyttet webside