Gå til indhold

Tommy Ahlers på inspirationstur til Israel med besøg i innovationshubben Tel Aviv

19. november 2018
Uddannelses- og forskningsministeren besøger Tel Aviv for at se det israelske innovationssystem og linket mellem uddannelsesinstitutionerne, erhvervslivet og iværksætteri i Israel.

Tel Aviv har et af verdens førende innovationssystemer med en lang række elite-forskningsinstitutioner og succesfulde start ups. Venture kapitalfonde er placeret direkte på universiteterne og letter adgangen til startkapital. Tech transfer-enheder sætter gang i det israelske iværksætteri, og det bringer forskernes ideer ud i erhvervslivet.

Uddannelses- og forskningsministeren har inviteret universitetsrektorer og Innovationsfonden med til Israel fra den 19/11 til den 22/11 for at lære af israelske erfaringer med innovation i verdensklasse. Det danske Innovationscenter i Tel Aviv er vært for besøget.

På turen skal ministeren og rektorerne blandt andet drøfte talentudvikling, studenteriværksætteri og technology transfer med ledelsen på Technion Israel Institute of Technology og Wizmann Institute, der begge er blandt verdens førende forskningsinstitutioner. 

Ministeren vil derudover, på vegne af den danske regering, deltage i en mindehøjtidelighed i anledningen af 75 året for redningen af de danske jøder i oktober 1943. 

Læs om Det Danske Innovationscenter i Tel Aviv, som Uddannelses- og Forskningsministeriet driver sammen med Udenrigsministeriet. 

Handlinger tilknyttet webside