Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2018 Danmark tilslutter sig fremtidens europæiske supercomputer

Danmark tilslutter sig fremtidens europæiske supercomputer

EU’s ministerråd sætter nu officielt gang i EuroHPC, som er fremtidens europæiske supercomputer. Danmark har tilsluttet sig projektet, som bliver et afgørende værktøj for eksempelvis forskning og cybersikkerhed.
Kontakt
Jakob Sejr Teichert
Pressesekretær
Tlf.: +45 72 31 95 03
Email: jte@ufm.dk

27. september 2018

Hvis enorme datamængder skal kunne bruges, så kræver det kraftige computere i en skala, der er svær at forestille sig. Computere, der kan lave en trillion udregninger i sekundet. Over hele verden er der etableret projekter med supercomputere, og Danmark nu med i det fælles europæiske projekt om fremtidens supercomputer, European High Performance Computing (EuroHPC).

Supercomputere kan i fremtiden eksempelvis give et bedre forsvar mod cyberangreb, støtte forskning i klimaforandringer og give bedre og billigere peronlig medicin gennem det enorme dataarbejde med at kortlægge gener og DNA.

27 andre europæiske lande er allerede med i EuroHPC, der rent fysisk vil være et netværk af flere supercomputere spredt ud over Europa.

Uddannelses- og Forskningsminister Tommy Ahlers rejser i dag til EU-rådsmøde i Bruxelles. På mødet, der strækker sig over torsdag og fredag, bliver den rådsforordning, der reelt er startskuddet til EuroHPC, officielt vedtaget.

Senest opdateret 27. september 2018