Gå til indhold

Ny dansk-kinesisk forskningsworkshop om Arktis

17. oktober 2018
Styrelsen for Forskning og Uddannelse og DMI starter i dag en ny type videnskabelig workshop. Gæsterne er forskere fra Kina, og der skal blandt andet diskuteres iskapper, klimaforandringer og havniveaustigninger.

Formålet med workshoppen er at skabe forbindelse mellem danske og kinesiske forskere. Det er endnu et skridt i Uddannelses- og Forskningsministeriets indsats for at øge forskningssamarbejder på tværs af de to lande, men første gang, at der er et rent Arktisk fokus. Der deltager ca. 25 forskere fra Kina og tilsvarende fra Danmark.

Workshoppen er en del af et øget samarbejdet mellem Danmark og Kina, og i dette tilfælde er det Arktis, som er samlingspunktet.

Undervejs vil der blandt andet blive diskuteret iskapper, havniveaustigninger og fremskrivninger under emnerne Arctic Sea Ice, observation, modelling and prediction, Greenland Ice Sheet and sea level rise og Arctic Oceanography and Biology.

Workshoppen finder sted over to dage fra d. 17.-18. oktober. Bagefter tager den kinesiske delegation direkte videre til konferencen Arctic Circle på Island. Konferencen er den største af sin slags med deltagere fra flest forskellige lande, hvor også Uddannelses- og Forskningsministeriet og DMI deltager.

Handlinger tilknyttet webside