Gå til indhold

Vinderne af PIU-konkurrencen 2018 er nu fundet

30. oktober 2018
Torsdag den 25. oktober 2018 blev vinderne af årets PIU-konkurrence kåret af undervisningsminister Merete Riisager på Erasmus+ konferencen i DGI-byen.

Tre industriteknikere, en tømrer, en kontorassistent, en dyrepasser, en væksthusgartner og en pædagogisk assistent er vinderne af PIU-konkurrencen 2018.
Styrelsen for Forskning og Uddannelse ønsker vinderne stort tillykke!

Elevernes forskellige uddannelsesbaggrunde viser, at der er masser af muligheder for at komme i praktik i udlandet som en del af en erhvervsuddannelse. Karina Strunge, pædagogisk assistent i Portugal og Nicklas Pedersen, industritekniker i USA fortæller her om, hvordan det var at være i praktik i udlandet:

Karina fortæller: - Jeg har fået en meget bedre kulturindsigt, og jeg har lært mange pædagogiske metoder at kende, som jeg er sikker på, at jeg ikke ville kunne få præsenteret her i Danmark.

Nicklas: - Man bliver voksen, og man kommer hjem og føler sig lige 2 centimeter højere.

Både Karina og Nicklas er netop udlært, og de har begge fundet et arbejde. Karina fortæller, at praktikopholdet har rustet hende bedre til at søge et job:

- Jeg tror ikke, at jeg havde fået det her job, hvis jeg ikke havde været nede og få den erfaring. Jeg kom med noget specifikt, en viden, som de kunne bruge.

Sidste år var mere end 1.600 elever af sted gennem PIU-ordningen. PIU-konkurrencen skal synliggøre, hvad elever får ud af et praktikophold i udlandet som en del af en faglig uddannelse og motivere flere unge til at tage af sted de kommende år. Hvis man spørger Karina og Nicklas om, hvad der skal til for at motivere flere elever på en erhvervsuddannelse til at tage af sted, svarer de:

Nicklas: - Det skal nævnes noget mere! Jeg tror ikke, problemet er eleverne. De vil gerne af sted. Jeg tror mere, at det er virksomhederne, der skal informeres. Skolerne er egentlig gode nok til det.

Karina: - Inden for EUV (voksensporet) skal der også informeres mere og bedre. Og så kan man godt tage afsted, selvom man har børn. Jeg var selv afsted med mine to piger.

Praktikopholdene giver en masse gode oplevelser og et stort udbytte for eleverne både fagligt, socialt og personligt. Der medfølger spændende oplevelser ved at bo og arbejde i et andet land i en kortere eller længere periode, og det er de oplevelser, som Styrelsen for Forskning og Uddannelse ønsker, bliver spredt til andre interesserede.

Styrelsen for Forskning og Uddannelse takker for de mange bidrag, der blev sendt ind til årets konkurrence.

  • Du finder hele PIU-publikationen her (pdf) [inaktivt link]
  • Se alle vinderne og vinderfilmene [inaktivt link]

 

Kontakt

Lars Møller Bentsen
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 26
Email: lmb@ufm.dk
Jannie Henneberg Jørgensen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 82 57
Email: jhjo@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside