Du er her: Forside Aktuelt Arrangementer Dansk-japansk seminar om kvanteteknologi

Dansk-japansk seminar om kvanteteknologi

Få indblik i kvanteteknologiens verden når den danske ambassade i Japan og Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer til dansk-japansk seminar på Niels Bohr Institutet den 21. november 2019.
Kontakt
Anette Birna Muus Day
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 88 61
Email: AMU@ufm.dk

Tid og sted

21. november 2019 fra kl. 09:00 til 17:40
Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet, Auditorium A
Blegdamsvej 17
2100 København

Cybersikkerhed, ny softwarearkitektur og dataanalyse er teknologier der er på dagsordenen blandt både akademia og i industrien. Derfor bliver forskning i kvanteteknologi prioriteret højt i flere og flere lande, herunder Danmark og Japan.

Seminaret sætter spot på, hvordan vi kan fremskynde den teknologiske udvikling inden for kvanteområdet i begge lande. Formålet er, at inspirere danske og japanske forskere, virksomheder, myndigheder og fonde til at mødes, så der kan skabes grobund for udviklingen af nye projekter, forskningssamarbejde og kommercialisering.

Fokus for det dansk-japanske seminar vil være, hvordan samarbejde mellem danske og japanske forskere kan bidrage til eksisterende og fremtidig forskning og innovation inden for kvanteteknologi. Danmark og Japan er begge lande, som er langt fremme i forskning i kvanteteknologi, men med forskellige fokusområder. Seminaret er derfor interessant, da det bringer danske og japanske forskere og andre interessenter sammen for lære om hinandens spidskompetencer inden for kvanteteknologi.

Seminaret bliver afholdt i samarbejde med Niels Bohr Institutet, Institut for Fysik, DTU og Institut for Fotonik, DTU.

Senest opdateret 12. november 2019