Internationale studerende på danske universiteter, professionshøjskoler, erhvervsakademier og kunstneriske uddannelsesinstitutioner er glade for, at de i sin tid valgte at tage til Danmark for at studere. Faktisk er de mere tilfredse end internationale studerende i de europæiske lande, vi normalt sammenligner os med. Det viser en ny undersøgelse blandt mere end 5.500 internationale studerende i Danmark, som det britiske analysebureau i-graduate har gennemført for Styrelsen for International Uddannelse.
Danmark er blevet bedre til at modtage internationale studerende
I 2008 gennemførte i-graduate en lignende analyse blandt internationale studerende i Danmark. Dengang pegede de studerende på, at de i mindre grad var tilfredse med modtagelsen i Danmark. Desuden var de internationale studerende, der opholder sig i Danmark et eller to semestre, mere tilfredse med modtagelsen end de internationale studerende, der følger en hel uddannelse.
Ud fra undersøgelsen kan man konkludere, at Danmark er blevet meget bedre til at tage imod internationale studerende over de seneste år. De internationale studerende angiver, at institutionernes velkomstprogrammer og mulighederne for at møde underviserne er blevet forbedret. Desuden er det nemmere at få hjælp til at finde bolig. Samtidig er internationale udvekslingsstuderende og internationale studerende, der tager hele deres uddannelse i Danmark, nu lige tilfredse med modtagelsen i Danmark.
Support og socialisering kan stadig forbedres
I 2011 er der dog også rum til forbedring. Særligt fremhæver de studerende nu, at uddannelsesinstitutionernes supportfunktioner, bl.a. studie- og erhvervsvejledningen, IT-afdelingen og studenterforeningerne, ikke lever op til forventningerne. Desuden oplever de internationale studerende, at det er vanskeligt at møde og blive venner med danske studerende, og at få råd til at dække de høje bo- og leveomkostninger i Danmark.
Internationale studerende passer ind på det danske arbejdsmarked
Ifølge de nye resultater arbejder internationale studerende i Danmark hyppigere ved siden af studierne end internationale studerende i andre europæiske lande. De er desuden mere tilbøjelige til at have studierelevant arbejde ved siden af studierne. Men tilknytningen til arbejdsmarkedet sker ikke på bekostning af studieindsatsen, da de internationale studerende i Danmark generelt bruger flere timer om ugen på at modtage undervisning og vejledning end internationale studerende i andre dele af Europa.
Hent undersøgelsen og yderligere information
Hent undersøgelsen Danish International Student Barometer 2011
Kontakt kontorchef Morten Overgaard, tlf. 7231 8910