Gå til indhold

Kom på efteruddannelse i Europa med Comenius og Grundtvig

09. januar 2011
Allerede den 16. januar 2012 har ansatte og frivillige i grundskolen, ungdomsuddannelserne eller den almene voksenuddannelse og folkeoplysning mulighed for at søge om tilskud til efteruddannelse i Europa. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Hvad kan du få støtte til?

Under EU’s program for livslang læring giver både Comenius og Grundtvig tilskud til individuel efteruddannelse af undervisere og andet personale i uddannelsessektoren. Efteruddannelse skal styrke ansøgerens faglige færdigheder, udveksling af viden om undervisning i andre lande og opbygning af europæiske netværk inden for undervisning.

Det kan du få tilskud til

Konkret så kan du søge om tilskud til disse tre typer efteruddannelse:

  • Et kursus i udlandet (1-6 uger).
  • Et selvtilrettelagt uddannelsesforløb på en institution eller i en forening i udlandet.
  • Deltagelse i en relevant europæisk konference.

Gå på opdagelse i de bugnende katalog

Hvis du ikke har overblik over, hvilke kursusmuligheder der er i Europa, så findes der for Comenius og Grundtvig et fælleseuropæisk katalog, der samler kurser arrangeret af uafhængige kursusudbydere i hele Europa.

Kataloget indeholder lige nu mere end 900 forskellige kurser fordelt på mere end 2000 forskellige sessioner.

Kataloget er naturligvis ikke en udtømmende oversigt over alle relevante kurser der finder sted i Europa, og hvis det kursus du ønsker at deltage i ikke er med, så kan du sagtens søge alligevel.

Hvem kan søge og hvor skal de søge?

Der er forskel på, hvor du skal søge, og hvilke tilskudsmuligheder og regler der gælder, alt efter hvilken uddannelsessektor du arbejder i.

Grundskole og ungdomsuddannelse - Comenius

Undervisere og andre, som er beskæftiget med formel grundskole- og ung-domsuddannelse kan søge om støtte hos Comenius-programmet.
Du kan læse om kriterierne for tilskud, ansøgningsprocedure og finde ansøgningsskema til Comenius her:

Almen voksenundervisning og folkeoplysning - Grundtvig

Undervisere, vejledere, ledere og andre med aktiv praksis inden for almen voksenlæring og folkeoplysning, enten på deltid eller fuldtid, herunder også fast tilknyttet frivillig arbejdskraft kan søge om støtte hos Grundtvig-programmet. 

Ønsker du at gøre brug af de mange udbudte europæiske efteruddannelseskurser, så kan du læse om kriterierne for tilskud, ansøgningsprocedure og finde ansøgningsskema m.m her:

Ønsker du selv at tilrettelægge et studiebesøg eller jobshadowing på en relevant europæisk institution/organisation eller at deltage i en konference om voksenlæring så kan du læse mere her:

Spørg bare

Har du spørgsmål til mulighederne, er altid velkommen til at kontakte programmernes medarbejdere.

Spørgsmål til Comenius-programmet kan sendes til comenius@iu.dk

Spørgsmål til Grundtvig-programmet kan sendes til
grundtvig@iu.dk

Vi glæder os til at høre fra dig.

Handlinger tilknyttet webside