Ny stærk europæisk forskningspolitisk stemme
Science Europe bliver den centrale forskningspolitiske stemme, der afløser den mere uformelle organisation af formændene for de europæiske forskningsråd, EUROHORCs. Organisationen skal desuden videreføre dele af det forskningsstrategiske arbejde, som har været placeret i European Science Foundation (ESF). Science Europe etableres i samarbejde med 50 europæiske forskningsorganisationer.
Dansk forskningspolitisk talerør
Det Frie Forskningsråds repræsentant i Science Europe er bestyrelsens næstformand Peder Andersen – professor ved Københavns Universitet.
”Science Europe’s væsentligste opgaver bliver at fremme samarbejdet mellem medlemmer på både det politisk/strategiske plan og på det mere udførende plan. Organisationen bliver ”den tredje stemme” i europæisk forskningspolitik i samarbejde med de nationale regeringer og Kommissionen, bl.a. med at etablere Det Europæiske Forskningsrum (ERA)”, forklarer Peder Andersen. Han fortsætter:
”Gennem Science Europe vil vi også have et dansk forskningspolitisk talerør i europæisk forskningspolitik – til gavn for både Europa og for Danmark”.
En stærk stemme
Science Europe’s første præsident blev den britiske professor Paul Boyle fra Research Councils UK, og han udtaler i den forbindelse:
”Science Europe vil være en stærk, fælles stemme for de forskningsfinansierende og udførende organisationer i Europa. Det er essentielt for os at arbejde sammen og understøtte forskningen for at kunne tackle de globale udfordringer, vi står over for i dag”.
Science Europe vil få stor indflydelse på rammebetingelserne for fremtidens europæiske forskning. En af Science Europe’s første opgaver vil således være at rådgive EU-Kommissionen i forbindelse med det kommende rammeprogram for forskning og teknologisk udvikling, Horizon 2020.
Handlinger tilknyttet webside