Gå til indhold

Nyudpeget Kvalifikationsnævn klar til at behandle klager over meritafgørelser m.m.

27. oktober 2011
Kvalifikationsnævnets nyudpegede medlemmer er efter et seminar den 6. oktober rustede til en ny fireårig periode med behandling af klager over afgørelser om merit og anerkendelse af realkompetence. Nyhed fra styrelsen for Universiteter og Internationalisering

Den 6. oktober samlede et seminar ca. 100 af Kvalifikationsnævnets sagkyndige medlemmer samt ca. 15 studieadministrative medarbejdere fra de institutioner, som Kvalifikationsnævnet primært modtager klager fra.

Nyt Kvalifikationsnævn

Seminaret fandt sted på Syddansk Universitet i Odense, hvor nævnets formand lic.jur. Nis Jul Clausen, LL.M., er professor ved Juridisk Institut.

Anledningen til seminaret var, at der tidligere på året blev udpeget et nyt Kvalifikationsnævn, hvilket sker hvert fjerde år.

Deltagerne blev på seminaret introduceret til bl.a. den konkrete sagsbehandling og de kriterier, som nævnet arbejder efter.

  • Fakta om Kvalifikationsnævnet

    Studerende kan klage til Kvalifikationsnævnet over afgørelser om merit for udenlandsk uddannelse og – bortset fra universitetsområdet – dansk uddannelse samt over visse afgørelser om anerkendelse af realkompetence.

    Nævnets medlemmer har tilsammen sagkundskab inden for alle de uddannelsesområder, der hører under Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Børne- og Undervisningsministeriet og Kulturministeriet.

    I hver klagesag består nævnet af en formand og mindst to sagkyndige medlemmer.

Handlinger tilknyttet webside