Gå til indhold

Ansøgningsfrist for forberedende besøg i Nordplus Junior 2012

06. september 2012
1. oktober 2012 er der frist for ansøgninger om forberedende besøg til Nordplus Junior programmet. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Grundskoler, ungdomsuddannelser og børnehaver kan nu søge om tilskud til rejse og ophold i forbindelse med møder med kommende samarbejdspartnere.

På et forberedende besøg skal man lægge konkrete planer for et projektsamarbejde med henblik på at indsende en fuld ansøgning til programmets næste frist 1. marts 2013.

Det med småt

Det er et krav at mindst to skoler/institutioner fra mindst to forskellige Nordplus-lande deltager i ansøgningen om det forberedende besøg.

Mødet skal finde sted mellem tidspunktet for tildeling af tilskuddet og afslutningen af skoleåret 2012/13.

Et forberedende besøg kan maksimalt vare fem dage, inklusiv rejse. Tilskuddet udmåles på baggrund af faste satser, og der skal ikke medsendes et budget.

Indsend ansøgningen elektronisk

Ansøgninger skal indsendes elektronisk via Nordplus online ansøgningssystem ARS.

Læs mere om Nordplus Junior i Nordplus Håndbogen og få adgang til ARS ansøgningssystem fra Nordplus programmernes hjemmeside nordplusonline.org.

Lidt hjælp til ansøgningen

Det svenske agentur, der har hovedansvaret for administrationen af Nordplus Junior, har forfattet en lille håndsrækning til ansøgerne om forberedende besøg. Det drejer sig om en kort, engelsksproget guide, som kan hentes her.

Nordplus Junior er for grundskoler og ungdomsuddannelser

Nordplus Junior er Nordisk Ministerråds program for grundskolen og ungdomsuddannelserne. Programmet henvender sig til skoler og ungdomsuddannelser samt børnehaver, som kan søge tilskud til tværnationale udvekslinger af elever, undervisere og ledere samt tværnationale netværk og projekter.

Programmets ordinære ansøgningsfrist er 1. marts hvert år med en supplerende frist for forberedende besøg 1. oktober hvert år.

I programmet deltager de nordiske lande Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island samt de baltiske lande Estland, Letland og Litauen. De nordiske selvstyre områder Grønland, Færøerne og Åland deltager som individuelle lande på lige fod med de øvrige.

Handlinger tilknyttet webside