Gå til indhold

Dansk innovation hyldes

11. juni 2012
Knowledge Economy Network (KEN) hædrer Danmark med en international pris for et effektivt innovationssystem.

Nyhed fra Styrelsen for Forskning og Innovation

KEN, der er et internationalt netværk til fremme af vidensamfundet, overrækker den 11. juni 2012 ved en ceremoni i Maribor, Slovenien, Danmarks ambassadør og Uddannelsesministeriet en pris for succesfuldt at udbrede og implementere innovation i det danske samfund.

KEN’s internationale advisory board, der består af repræsentanter fra Canada, USA, Storbritannien, Australien, Indien og Slovenien, har indstillet Danmark til den internationale pris, og KEN’s bestyrelse har godkendt.

Formålet med prisen er at anerkende gode præstationer opnået af fx ministerier, der arbejder med politik. Udvælgelseskriterierne er originalitet, effektivitet og gennemslagskraft med det formål at understøtte videnøkonomien i det pågældende land.

Prisen er en flot international anerkendelse af det danske innovationssystem.

Hviler ikke på laurbærrene

I Uddannelsesministeriet ønsker vi dog ikke at hvile på laurbærrene. Arbejdet med en ny og samlet innovationsstrategi er i fuld gang. Den 11.-13. juni 2012 har Uddannelsesministeriet besøg af et internationalt ekspertpanel fra Tyskland, Storbritannien, Østrig, Holland og Finland, der skal evaluere det danske forsknings- og innovationssystem. Eksperterne vil i to dage endevende hele det danske vidensystem og vil interviewe en lange række repræsentanter og eksperter fra styrelser, ministerier, forskningsråd og –fonde, uddannelsesinstitutioner, erhvervslivets og arbejdstagernes organisationer.

Eksperternes dom over det danske forsknings- og innovationssystem ventes offentliggjort den 27. september kl. 13.00 og vil indeholde anbefalinger til det danske innovationssystem, som vil kunne indgå i regeringens kommende innovationsstrategi. Uddannelsesministeriet er også gået i gang med at efterse de eksisterende innovationsordninger, og ministeriet indhenter viden om, hvor Danmark står stærkt for at kunne udvikle nye produkter og løsninger, der kan ruste Danmark i forhold til de globale udfordringer, og som kan bidrage til øget vækst og beskæftigelse.

Fotos fra prisoverrækkelsen:

11.06.2012 pris1

11.06.2012 pris2

11.06.2012 pris3

 


 

Handlinger tilknyttet webside