Gå til indhold

Det Danske Studenterhus i Paris moderniseres for millionbeløb

02. juli 2012
Den A.P. Møllerske Støttefond donerer 16 millioner kroner til renovering af Det Danske Studenterhus i Paris.

Danske studerende i Paris kan se frem til, at deres traditionsrige studenterhus får færdiggjort sin omfattende modernisering med installation af badeværelser på alle værelser.

Færdiggørelsen af moderniseringen har længe været et stort ønske for Studenterhuset.

Ønsket om optimale rammer for de danske studerende bliver til virkelighed takket være en donation på 16 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

Formand for Fonden for Det Danske Studenterhus i Paris, Mette Skov, glæder sig over donationen.

– Vi er både glade og stolte over den meget store donation, som vil betyde et betydeligt løft for Det Danske Studenterhus i Paris. Med moderniseringen får Huset mulighed for at tilbyde de studerende en moderne base som et ideelt udgangspunkt for mødet med den franske kultur og internationale studerende fra resten af verden. Samtidigt får Huset mulighed for at kunne præsentere danske kunstnere for et internationalt publikum under mere intime forhold, siger Mette Skov.

Uddannelsesminister Morten Østergaard er også glad for de muligheder, som donationen giver.

– Det har stor værdi for Danmark, at unge rejser ud i forbindelse med deres studier. Samvær med andre studerende har en uvurderlig betydning for deres udbytte af opholdet, og jeg er glad for, at de nu får endnu bedre forhold til at dyrke deres netværk under ophold i Paris, siger Morten Østergaard.

Det Danske Studenterhus rummer 48 kollegieværelser og har siden 1932 tilbudt primært danske studerende en bolig under deres studieophold i Paris, ligesom der jævnligt afholdes kulturelle arrangementer i huset. 

Det Danske Studenterhus i Paris

  • Det Danske Studenterhus er en del af Paris' internationale studenterby, hvor i alt 37 kollegier årligt huser op imod 10.000 studerende fra 145 forskellige lande.
  • Huset drives af fonden La Fondation Danoise, hvis bestyrelse består af repræsentanter for uddannelsesmiljøer i Frankrig og Danmark.
  • Et af disse bestyrelsesmedlemmer udpeges af den danske uddannelsesminister.

Til modernisering af Studenterhuset har yderligere følgende fonde bidraget:

Knud Højgaards Fond
Augustinus Fonden
Konsul George Jorck og hustru Emma Jorcks Fond
ANT Fonden
Nicolai og Felix Fonden
Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond


For yderligere oplysninger, kontakt:

Formand for Fonden for Det Danske Studenterhus i Paris, Mette Skov, tlf. 3313 2145.
Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200.

Handlinger tilknyttet webside