Gå til indhold

Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation om humanistisk nyskabelse

03. januar 2012
Gik du glip af den inspirerende temadag om humanistisk nyskabelse ? Så kan du læse formanden for Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikations refleksioner over emnet og se præsentationerne fra rådets arrangement om humanistisk nyskabelse den 8. december 2011.

Nyhed fra Styrelsen for Forskning og Innovation

Videnpiloter skaber vækst og nye job

Mange akademikere, som ansættes med løntilskud, fastansættes efterfølgende i virksomhederne - det kan nemlig betale sig.

To ud af tre videnpiloter fastansættes, når deres tilskud bortfalder. Det gælder fx Kent Riddersholm Nielsen, der i dag har fået et godt job som tekstforfatter i et webbureau.

Akademikere kan ansættes med tilskud

I første omgang blev Kent Riddersholm Nielsen ansat med tilskud fra videnpilotordningen. Med videnpilotordningen kan virksomheder med mellem 2 - 100 medarbejdere få et tilskud på op til 12.500 kroner om måneden i et år til at ansætte en akademiker.

En analyse viser, at virksomheder, der ansætter en videnpilot, i gennemsnit får en merindtjening på 1,1 mio. kr. Akademikerne er med til at skabe så meget vækst, at halvdelen af virksomhederne ud over videnpiloten kan ansætte flere nye medarbejdere.

Flere penge i 2012

Der kommer flere penge til videnpiloter. Regeringen har afsat 26 mio. kroner i 2012, hvilket betyder at ca. 200 virksomheder kan få en videnpilot.

Videnpiloter i DR

DR Update havde den 25/12 2011 et indslag om videnpilotordningen.

 

 

 


 

Handlinger tilknyttet webside