Gå til indhold

DFF-bevillinger fører til Årets Danske Forskningsresultat

06. december 2012
Planteforsker, professor mso ved Københavns Universitet, Barbara Ann Halkier og hendes forskerteam har vundet videnskab.dks konkurrence ”Årets Danske Forskningsresultat”. Forskningsresultatet er i høj grad baseret på to bevillinger fra Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion i 2008 og 2010.

Takket være Barbara Ann Halkier og hendes gruppe af planteforskere på Center for Dynamiske Molekylære Interaktioner (DynaMo) kan danske landmænd se frem til i fremtiden at fodre deres dyr med rapskage uden at give dem ondt i maven og hæmme dyrenes vækst.

De flotte forskningsresultater, der har været undervejs i 16 år, er blandt andet blevet til på baggrund af to forskningsbevillinger til projekterne ”Transport engineering to enhance nutritional value of crops” og "Development of Technology Platform for Transport Engineering in Synthetic Biology" tildelt af Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion i hhv. 2008 og 2010.

- Vi synes, det er fantastisk, at vores forskning har fået den opmærksomhed og interesse. Vores forskningsresultat er et eksempel på, at grundforskningens lange seje træk kan føre nye opdagelser med sig til gavn for samfundet, lyder det fra Barbara Halkier.

Mere end 3.000 af videnskab.dks læsere har stemt på de ti nominerede projekter. Heraf er halvdelen af stemmerne gået til de tre bedste projekter, hvoraf Barbara Ann Halkiers forskningsresultat altså blev kåret som det bedste i Danmark i 2012. Prisen blev overrakt i går eftermiddags på Syddansk Universitet.


Kontakt:

Barbara Ann Halkier, tlf. 3533 3342, email: bah@life.ku.dk

Handlinger tilknyttet webside