Gå til indhold

Ekstraordinær ansøgningsfrist for Nordplus Nordiske Sprog 2012

06. september 2012
1. oktober 2012 er der ekstraordinær ansøgningsfrist. Fristen gælder alle dele af programmet, og der er 128.000 euro til rådighed. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Har du en god idé til et projekt med fokus på nordiske sprog, så kan du nu søge Nordplus-programmet om penge til at gøre den til virkelighed. Nordisk Ministerråd stiller nemlig 128.000 euro til rådighed til for projekter med fokus på nordisk sprog og kultur. 

Programmet af samme navn kan støtte mange forskellige typer projekter. De kan fx handle om at udvikle læreplaner eller undervisningsmaterialer, om folkeligt oplysningsarbejde eller om at lave publikationer eller udvikle ny sprogteknologi.

Ansøgning skal indsendes elektronisk

Der er ansøgningsfrist den 1. oktober. Ansøgninger skal indsendes elektronisk via Nordplus online ansøgningssystem ARS, og skal udformes på et af de skandinaviske sprog - den norske version af ansøgningsskemaet i ARS skal derfor benyttes.

Betingelser for tilskud

Ansøgere skal være opmærksomme på, at der er gennemført en række væsentlige ændringer af Nordplus Nordiske Sprog fra og med 2012. Der er krav om, at mindst 3 institutioner fra mindst 3 forskellige Nordplus-lande skal deltage i ansøgningen, og medfinansiering skal udgøre min. 50% af budgettet (fx i form af arbejdstid).

Endvidere er det ikke længere muligt at søge om mobilitetsstøtte i Nordplus Nordiske Sprog, men kun projektstøtte. Den tidligere mobilitetsstøtte til skoler skal søges under Nordplus Junior – næste frist er her 1. februar 2013.

Om Nordplus Nordiske Sprog

Nordplus Nordiske Sprog er Nordisk Ministerråds uddannelsesprogram for sprogområdet. Programmet retter sig mod alle uddannelsessektorer.

Programmets kan søges én gang om året med ansøgningsfrist 1. februar.

Programmet giver mulighed for at samarbejde med de nordiske lande, det vil sige Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island samt de baltiske lande Estland, Letland og Litauen. De nordiske selvstyreområder Grønland, Færøerne og Åland deltager som individuelle lande på lige fod med de øvrige.

Handlinger tilknyttet webside