Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2012 Erhvervsrettet uddannelse i fokus ved ministerbesøg på KEA

Erhvervsrettet uddannelse i fokus ved ministerbesøg på KEA

Nye bygninger, nyt materialebibliotek og solid sammenhæng med erhvervslivet var blandt hovedpunkterne ved uddannelsesministerens besøg hos erhvervsakademiet KEA.

29. august 2012

Koblingen mellem uddannelse og erhvervsliv stod centralt, da uddannelsesminister Morten Østergaard den 28. august besøgte Københavns Erhvervsakademi KEA som en del af sin rundtur til landets videregående uddannelsesinstitutioner.

– Vi arbejder overalt med virksomhedscases for også på den måde at få erhvervslivet ind på uddannelserne, fremhævede rektor Ingo Østerskov.

Morten Østergaard på gåtur til KEA's nye campus
På gåturen til det nye campus fortæller KEA's rektor Ingo Østerskov (t.v.) Morten Østergaard om planerne for byggeriet.

På gåturen til det nye campus fortæller KEA's rektor Ingo Østerskov (t.v.) Morten Østergaard om planerne for byggeriet.
Under besøget blev uddannelsesministeren blandt andet præsenteret for professionsbacheloruddannelsen E-concept Development, der ruster de studerende til at skabe og drive fremtidens løsninger til kommunikation og handel på digitale platforme. En uddannelse, som KEA har udviklet i tæt samarbejde med branchens virksomheder og organisationer, ligesom størstedelen af underviserne på uddannelsen er hentet direkte fra branchen.

– Vi tror på, at underviserne også skal fungere som relationsbyggere. Det opnår vi nemmest ved at ansætte undervisere, der allerede har et netværk i branchen og som kommer med en masse latent viden, der kan gives direkte videre til de studerende, sagde underviser Thomas Weimar.

Nye rammer for uddannelserne

Efter en kort gåtur på Nørrebro fik uddannelsesministeren en rundvisning på den byggeplads, hvor 19.000 kvadratmeter historiske bygninger er ved at blive omdannet til KEA's nye Campus Guldbergsgade placeret centralt i bydelen.

Her fik ministeren også præsenteret KEA's kommende materialebibliotek, der kommer til at styrke de studerendes produktudvikling med en samling på op imod 1.500 materialeprøver. Herefter takkede Morten Østergaard for et interessant besøg.

– Jeg har mødt et meget stærkt uddannelsesniveau, der har vist sig i stand til at tiltrække unge og virksomheder. Og jeg kan kun forestille mig, at det nye KEA Campus Guldbergsgade vil hjælpe til at styrke den position, sagde Morten Østergaard.

Det nye campus forventes at stå klar til brug i sommeren 2013.

Uddannelsesministeren bliver præsenteret for planerne for KEA's nye campus
KEA's ressourcedirektør Jesper Rasmussen (med paraplyen) viser Morten Østergaard planerne for erhvervsakademiets nye campus, der er under opførelsen på Nørrebro.

For yderligere oplysninger, kontakt

Pressemedarbejder Daniel Sebastian Larsen, tlf. 7231 8012
Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200

Senest opdateret 25. januar 2022