Gå til indhold

EU optrapper samarbejdet med Indien på forsknings- og innovationsområdet

13. juni 2012
EU Kommissionen og Indien har udarbejdet en fælles forsknings- og innovationsdagsorden.

Under det danske EU formandskab har EU kommissæren for Forskning og Innovation, de tre forskningsministre fra trojkaen og Indiens ministre for forskning og innovation holdt et bilateralt møde med henblik på at drøfte en strategisk dagsorden for forskning og innovation.

EU Kommissionen har sammen med de enkelte medlemslande og Indien identificeret nogle tematiske områder af fælles interesse (for eksempel vand, bioressourcer, energi, sundhed og kommunikationsteknologi), som skal danne grundlag for det videre forsknings- og innovationspartnerskab.

Alle parter anerkender det strategiske samarbejde og behovet for, at både aktører fra forskning og erhvervsliv deltager i konkretisering og implementering af den fælles forsknings- og innovationsdagsorden. Særligt vil der være opmærksomhed på at lade europæiske og indiske små og mellemstore virksomheder samarbejde om at udvikle nye og økonomisk overkommelige produkter og serviceydelser.

Indien er inden for de seneste 10 år blevet en af de vigtigste partnere i EU’s rammeprogrammer for forskning – både med hensyn til deltagelse og hjemtagelse af midler.

Handlinger tilknyttet webside