Gå til indhold

Få tilskud til efteruddannelse med Grundtvig

20. december 2012
Grundtvig efteruddannelse giver dig en unik mulighed for at få udvidet både din faglige og personlige horisont. Med et efteruddannelsesophold i Europa kan du kombinere faglige udfordringer med kulturelle og lærerige oplevelser. Du kan søge tilskud allerede den 16. januar 2013.

Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Grundtvigprogrammet giver tilskud til individuel efteruddannelse af undervisere og andet personale indenfor almen voksenuddannelse og folkeoplysning. Efteruddannelse i Europa styrker dine faglige færdigheder, opbygger et europæisk netværk inden for undervisning og giver dig indblik i andre tilgange til undervisning.

Indtil den 16. januar 2013 har du som ansat eller frivillige indenfor den almene voksenuddannelse og folkeoplysning mulighed for at søge om tilskud til aktiviteter i perioden 1. maj 2013 - 30. april 2014.

Hvad kan jeg få tilskud til?

Du kan søge tilskud til et kursus, en konference eller et forløb du selv tilrettelægger, fx. gæsteunderviser eller jobshadowing.

Det hele skal foregå i Europa, der skal være fokus på udvikling af dine kompetencer som underviser, leder, vejleder m.m. indenfor almen voksenuddannelse og folkeoplysning.  Og det skal være med til at give dig og din organisation en international dimension i det daglige arbejde herhjemme.

Du kan få op til €2.000 i tilskud. Midlerne kan du bruge på rejse, ophold og et eventuelt kursusgebyr.

Hvor kan jeg finde relevante kurser henne?

Hvis du ikke allerede har fundet det helt rigtige kursus, så kan vi også hjælpe dig med det. Grundtvigprogrammet opretholder nemlig et fælleseuropæisk katalog, der samler kurser fra uafhængige kursusudbydere i hele Europa.

Kataloget indeholder lige nu over 900 forskellige kurser fordelt på mere end 2000 forskellige sessioner.  Kataloget er naturligvis ikke en udtømmende oversigt over alle relevante kurser, der finder sted i Europa, og hvis det kursus du ønsker at deltage i ikke er med, så kan du sagtens søge alligevel.

Hvordan søger jeg kurser?

Hvis du ønsker at deltage i et kursus, så kan du læse mere om ordningen og finde ansøgningsskemaer m.m. på vores hjemmeside under Grundtvig Efteruddannelse

Næste ansøgningsfrist er 16. januar 2013, og her kan der søges om tilskud til aktiviteter med start i perioden 1. maj 2013 – 30. april 2014

Hvordan søger jeg selvtilrettelagte forløb og konferencer?

Ønsker du selv at tilrettelægge et forløb med f.eks. jobshadowing eller som 'gæsteunderviser' på en relevant europæisk organisation eller deltage i en konference om voksenlæring, så skal du kigge under Grundtvig Besøg & Udveksling på vores hjemmeside.

Næste ansøgningsfrist er 16. januar 2013, og her kan du søge om tilskud til aktiviteter med start i perioden 15. marts 2013 – 30. april 2014.

Handlinger tilknyttet webside