Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2012 Flere danskere tager en hel uddannelse i Kina

Flere danskere tager en hel uddannelse i Kina

I september begynder 44 danske studerende deres kandidatuddannelse på Det Danske Universitetscenter i Beijing. Aldrig før har så mange danskere taget en hel uddannelse i Kina.

10. september 2012

44 danske studerende begynder i disse dage på én af de fire nye kandidatuddannelser på Sino-Danish Centre for Education and Research, SDC, i Beijing, Kina.

Kandidatuddannelserne er resultatet af et unikt samarbejde mellem de otte danske universiteter, University of the Chinese Academy of Sciences, UCAS, og Uddannelsesministeriet.

Samarbejdet om SDC er banebrydende. Med optaget af de 44 studerende på SDC-uddannelserne er antallet af danske studerende på en hel videregående uddannelse i Kina femdoblet i forhold til 2009/10.

Uddannelsesminister Morten Østergaard glæder sig over, at så mange danske studerende nu tager imod tilbuddet om en kandidatuddannelse i Kina.

– Det er vigtigt for Danmarks fremtidige konkurrenceevne, at vi opsøger viden uden for landets grænser og samarbejder med lande, hvor forskningen er i massiv udvikling. De studerende på SDC opnår tilmed kulturel forståelse og værdifuld viden om det kinesiske marked til gavn for de studerende selv samt danske virksomheder i Danmark og Kina. Det Danske Universitetscenter i Beijing bidrager således meget positivt til regeringens målsætning om øget udgående mobilitet på de videregående uddannelser, siger uddannelsesminister Morten Østergaard.

Forskningssamarbejdet på SDC er allerede begyndt. Kandidatuddannelserne starter op med i alt 48 studerende optaget via de danske universiteter – heraf 44 danske, fire med anden nationalitet – og 56 studerende optaget via UCAS på første årgang.

De fire kandidatuddannelser er henholdsvis Innovation Management, Public Management and Social Development, Neuroscience and Neuroimaging og Water and Environment.

Udover at styrke forsknings- og uddannelsessamarbejdet mellem Danmark og Kina skal SDC udgøre en ressource for danske virksomheder inden for forskning, innovation og rekruttering af højtkvalificerede kandidater med kulturforståelse og viden om både Danmark og Kina.

Studiestarten skydes i gang med en åbningsceremoni den 10. september 2012 i Beijing, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt, universitetsrepræsentanter og en række større danske virksomheder i Kina ventes at deltage.

Fakta om Sino-Danish Centre for Education and Research:

  • SDC er et samarbejde mellem de otte danske universiteter, University of the Chinese Academy of Sciences (UCAS) og Uddannelsesministeriet.
  • Universitetscenteret er placeret i Beijing. 
  • De fire nye kandidatuddannelser på SDC er: Innovation Management, Public Management and Social Development, Neuroscience and Neuroimaging og Water and Environment. Yderligere tre kandidatuddannelser ventes at starte op i 2013.

For yderligere oplysninger, kontakt:

UI: Kommitteret Jacob Fuchs, tlf. 7231 8630
Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200

Senest opdateret 01. februar 2022