Gå til indhold

Fokus på vækst og kvalitet i årsberetning om uddannelser

30. marts 2012
Rådet for Erhvervsakademiuddannelser og Professionsbacheloruddannelser har afgivet sin beretning for 2011. Vækst og kvalitet er centrale fokuspunkter.

I den nye beretning fra Rådet for Erhvervsakademiuddannelser og Professionsbacheloruddannelser er der især fokus på to områder: Vækst og kvalitet.

Rådet har netop sendt sin beretning for 2011 til uddannelsesminister Morten Østergaard.

– Det er spændende læsning, som viser, at spørgsmålet om, hvordan uddannelserne kan bidrage til vækst i samfundet, er blevet drøftet grundigt. Det samme gælder diskussionen om, hvordan kvaliteten i erhvervsakademiuddannelserne og professionsbacheloruddannelserne kan blive fastholdt og styrket. Eksempelvis handler det om at sikre, at dimittendernes kvalifikationer matcher aftagernes behov, siger Morten Østergaard.

Strategiområderne i 2011

Rådets beretning indeholder en status for uddannelsesområdet. Blandt andet i form af en lang række statistiske oplysninger om antallet af studerende og gennemførelsesprocenter på erhvervsakademiuddannelserne og professionsbacheloruddannelserne.

Samtidig samler beretningen op på rådets arbejde i 2011, som blandt andet har bestået i at give anbefalinger til uddannelsesministeren om, hvordan uddannelserne kan bidrage til vækst, og hvordan kvaliteten i uddannelserne kan blive dokumenteret og styrket. Anbefalingerne omhandler blandt andet akkrediteringssystemet, udviklingskontrakter og institutionernes interne kvalitetsarbejde.

For at kunne målrette og fokusere sin rådgivning af uddannelsesministeren udpeger rådet hvert år et antal strategiområder, der er pejlemærke for rådets drøftelser og anbefalinger i det enkelte år.

I 2011 var strategiområderne:

  • Vækstperspektivet – uddannelserne skal bidrage til vækst og relationen mellem uddannelserne og praksis.
  • Kvalitet i uddannelserne

Fokuspunkter i 2012

I 2012 vil rådet fokusere på to strategiområder. De skal se på, hvordan de unge kan komme hurtigere igennem uddannelserne. Rådet vil også tage op, hvordan vi kan blive endnu bedre til at fokusere på innovation og teknologi i uddannelserne.

Beretningen for 2011 er den fjerde beretning, der er udarbejdet, siden rådet blev nedsat af den daværende undervisningsminister i 2008

Fakta: Om Rådet for Erhvervsakademiuddannelser og Professionsbacheloruddannelser

  • Rådet blev nedsat af den daværende undervisningsminister i 2008. Rådets opgaver er fastsat i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser.
  • Rådet har til opgave at rådgive uddannelsesministeren om erhvervsakademiuddannelserne og professionsbacheloruddannelserne, herunder blandt andet om forhold som uddannelsernes udvikling, sammenhængen med øvrige uddannelser og uddannelsesområder og efter- og videreuddannelse mv.
  • Som et vigtigt led i rådets rådgivning, skal rådet hvert år inden den 1. marts afgive en skriftlig beretning til den ansvarlige minister om rådets virksomhed.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Chefkonsulent Susanne Bomholt Andersen, Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte, tlf. 7231 7862. 

Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200.

Handlinger tilknyttet webside