Gå til indhold

Forskereliten modtager 210 millioner kroner

02. oktober 2012
Det Frie Forskningsråd uddeler de prestigefyldte Sapere Aude-bevillinger på i alt 210 millioner kroner. 27 forskere modtager bevillingerne, der skal sikre ny og vigtig viden inden for vidt forskellige emner.

Hvilke mekanismer styrer hjernens vandbalance? Hvordan nedkæmper immunsystemet herpes-virus? Hvad får os til at stemme ved et folketingsvalg?

Takket være millionbevillinger fra Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-program kan 27 forskere i nu gå i dybden med en række ubesvarede videnskabelige spørgsmål.

Bevillingerne uddeles den 2. oktober.

– Det Frie Forskningsråds Sapere Aude-program bidrager til at fastholde og tiltrække de dygtigste inden for alle videnskabelige hovedområder. Det glæder mig meget, at Sapere Aude-programmet nu gør det muligt for 27 dygtige, danske forskere at gå i dybden med og få mulighed for at løse vigtige videnskabelige udfordringer. Det er vigtigt, at vi giver vores forskere en håndsrækning, så de får de mest optimale betingelser til deres forskning til stor gavn for den enkelte dansker såvel som resten af samfundet og Danmarks konkurrencedygtighed inden for disse felter, siger uddannelsesminister Morten Østergaard.

Tyve forskere er tildelt Det Frie Forskningsråds Sapere Aude DFF-Forskningsleder-bevilling og får dermed mulighed for at lede deres egen forskergruppe.

Syv forskere er tildelt Sapere Aude DFF-Topforsker-bevilling og kan begynde en ny, afgørende forskningsindsats på højeste internationale niveau.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Jens Christian Djurhuus, bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd, tlf. 2043 5899
Grete Kladakis, kontorchef, Kontoret for Videnskab, tlf. 2518 6628
Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200

Handlinger tilknyttet webside