Gå til indhold

Fra Sapere Aude til ERC - se mulighederne

07. november 2012
Læs Det Frie Forskningsråds nye folder ”Identifying excellent researchers through their curiosity" og få overblik over relationen mellem DFFs Sapere Aude-program og ERC

Nyhed fra Styrelsen for Forskning og Innovation

Den 1. november 2012 afholdt Uddannelsesministeriet i samarbejde med Danske Universiteter og Videnskabernes Selskab et seminar med titlen “The European Research Council – danske muligheder”. I den anledning har Det Frie Forskningsråd udgivet folderen ”Identifying excellent researchers through their curiosity”, der har til formål at anskueliggøre samspillet mellem ERC og Det Frie Forskningsråds eget forskerkarriereprogram Sapere Aude.

Folderen giver indblik i de to forskerkarriereprogrammer og skaber overblik over, hvordan de kan kombineres. Folderen præsenterer også tal fra Det Frie Forskningsråd, der viser , at 95 procent af modtagerne af ERC-Advanced Grants tidligere har modtaget bevilling fra Det Frie Forskningsråd.

Sapere Aude som springbræt til en ERC-bevilling
Det var blandt andet for at øge danske forskeres muligheder for at hente bevillinger i store, internationale puljer som ERC, at Det Frie Forskningsråd i 2010 oprettede forskerkarriereprogrammet Sapere Aude. Programmet er sat i verden for at øge Sapere Aude-modtageres chancer for at opnå en ERC-bevilling dels ved at skabe de bedst mulige rammer til udvikling af exceptionelle forskningsprojekter, dels ved at forberede ansøgere til internationale ansøgningsprocesser gennem eksempelvis gennemførelse af interviews i udvælgelsesproceduren.

Læs om Sapere Aude (kræver log in at komme til den side)
Rekordmange ERC-bevillinger til Danmark
Det Europæiske Forskningsråd (ERC) bliver en stadig vigtigere finansieringskilde for danske forskere. De prestigefyldte stipendier fra ERC kan give et afgørende skub til forskerkarrieren, og danske forskere er derfor i stigende grad opmærksomme på ERC. For nylig modtog 13 topforskere fra Danmark en af de prestigefyldte forskningsbevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC). Det er det hidtil største antal bevillinger givet i én uddelingsrunde til danske forskere, og det placerer Danmark på en fornem fjerdeplads i Europa målt på antal bevillinger i forhold til landets indbyggertal.

  • Læs om seminaret "The European Research Council - danske muligheder"

Handlinger tilknyttet webside