Gå til indhold

Grøn energiforskning giver resultater

01. juni 2012
Ny kortlægning viser resultatet af de offentlige danske investeringer i forskning, udvikling og demonstration på det grønne energiområde.

Danmark har grundlæggende et godt fundament for den offentlige energiforskning, -udvikling og – demonstration, FU&D, både når det gælder volumen og kvalitet inden for grøn energi.

Det viser en kortlægning over FU&D, som er udarbejdet af Uddannelsesministeriet og Klima-, Energi- og Bygningsministeriet.

Indgår i vækstteams arbejde

Kortlægningen giver en faktuel status med en række nøgletal for den offentlige, grønne energirelaterede FU&D i Danmark og viser resultatet af de massive offentlige investeringer på det grønne FU&D energiområde gennem de seneste år.

Den viser blandt andet, at Danmark har et stort hjemtag fra EU's forskningspuljer, og at vi er blandt de bedste i OECD, når det gælder publiceringer inden for energi- og miljøområdet.

Endvidere viser kortlægningen, at der er et godt match mellem de områder, der i stigende grad efterspørges globalt, og vores erhvervsliv og forskning.

Kortlægningen vil indgå i arbejdet i det netop nedsatte vækstteam for klima og energi, der skal rådgive regeringen om, hvordan der skabes de bedste vækstvilkår inden for energi og klimaområdet.

1. juni blev arbejdet i vækstteamet for klima og energi skudt i gang med et dialogmøde, hvor førende erhvervsfolk og organisationer deltog. Erhvervs- og vækstministeren, uddannelsesministeren, klima-, energi- og bygningsministeren og handels- og investeringsministeren var værter for mødet.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Kontorchef Mikkel Leihardt, e-mail: mle@fivu.dk, tlf: 4127 9362.

Handlinger tilknyttet webside