Gå til indhold

Hvordan vinder du EUs Sprogpris?

11. april 2012
Den Europæiske Sprogpris uddeles hvert år til projekter, som har været særligt innovative i forhold til undervisning i sprog. Læs, hvordan du vinder den. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

SPROGPRISEN kan gives til initiativer inden for alle uddannelser og i alle sammenhænge, hvor der foregår læring af sprog. Skoler, institutioner, organisationer og enkeltpersoner, som arbejder med indlæring af sprog kan søge om Sprogprisen.

Det skal handle om IKT eller flersprogethed

I år skal projekter handle om enten IKT eller undervisning af flersprogede elever for at komme i betragtning:

1. Sprogindlæring baseret på ny teknologi

Virtuel undervisning og fjernundervisning har vist sig at kunne styrke indlæring af fremmedsprog, og det gælder i det hele taget IKT-assisteret sprogindlæring.

Anvendelse af sociale netværk i uddannelsesmæssig sammenhæng kan også være med til at fremme flersprogethed og deltagelse på tværs af grænser, og det kan være et middel til at interagere og lære fremmedsprog.

2. Det flersprogede klasseværelse

"Det flersprogede klasseværelse” er i de seneste år blevet et almindeligt kendt begreb. Det bruges typisk om klasser med elever eller studerende fra forskellige lande, der ikke har samme modersmål.

Eleverne kan være meget forskellige i deres adfærd og kultur, og det kan skabe problemer - men det kan også bruges som en ressource.

Samtidig kan det være en udfordrende opgave for lærere at tilpasse deres undervisningsmetoder til elevernes forskelligartede behov, og samtidig fokusere på det primære formål, nemlig at give eleverne de bedst mulige færdigheder i målsproget.

Ansøgningsfristen er 1. august

Hvis du vil deltage i konkurrencen om Den Europæiske Sprogpris skal du sende os en beskrivelse af dit projekt seneste onsdag den 1. august 2012.

Og præmien?

I tillæg til æren får vinderen af Den Europæiske Sprogpris også et rejselegat, som kan bruges til at tage til udlandet og hente ny viden og inspiration med hjem til sprogundervisningen i Danmark.


Vil du vide mere om Den Europæiske Sprogpris?

Handlinger tilknyttet webside