Gå til indhold

Industrial Technologies 2012 slutter med industriel opbakning til innovation som vejen til økonomisk vækst

25. juni 2012
Repræsentanter for europæiske industrier, der beskæftiger over 19 millioner europæere, har fremhævet industriel innovation som vejen til europæisk, økonomisk genopretning, og erklæret deres vilje til at bidrage og samarbejde med regeringer og forskningsmiljøer for at opnå dette.

Dette kommer til udtryk i en erklæring, underskrevet den 21. juni 2012 ved afslutningen på Industrial Technologies 2012 konferencen. Erklæringen er underskrevet af formænd fra offentlige-private samarbejder inden for fremstillingssektoren, bilindustrien, byggeindustrien og procesindustrien. Dette følger en tre-dages konference, hvor de økonomiske og samfundsmæssige virkninger af innovative industrielle teknologier er blevet understreget.

Erklæringen udtrykker behovet for handling og engagement fra alle parter, offentlige og private. Industrien vil arbejde tæt sammen med forskningsmiljøer på en åben og ansvarlig måde, og forskere skal være villige til at tage forskningen tættere på markedet. Regeringer på europæisk og nationalt plan spiller en afgørende rolle ved at designe gunstige, konsistente og koordinerede rammer.

Minister for forskning, innovation og videregående uddannelse Morten Østergaard, siger:

– Jeg er meget tilfreds med, at Industrial Technologies konferencen har sat fokus på mulighederne for partnerskaber mellem den offentlige og den private sektor. Sådanne partnerskaber har min fulde støtte.

Flemming Besenbacher, formanden for Carlsbergfondet og professor ved Aarhus Universitet, en af partnerne bag konferencen, tilføjede:

– EU skal blive bedre til at omsætte sin fremragende forskning til økonomiske og samfundsmæssige fordele, og erhvervslivets engagement i at opnå dette mål er velkommen.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Uddannelsesministeriet: Særlig rådgiver Philip Flores. E-mail: pge@fivu.dk, tlf: +45 2237 1745

Handlinger tilknyttet webside