Gå til indhold

International Citizen Service: Hjælp til papirarbejdet

17. januar 2012
Nye servicecentre letter papirgangen for udenlandske arbejdstagere, der søger job i Danmark. De relevante myndigheder har etableret sig under samme tag, og sagsbehandlingen bliver dermed gjort mere effektiv. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Mødet med 'myndighedsdanmark' voldte problemer

Tidligere var det en besværlig og tidskrævende proces for udenlandske arbejdstagere at få orden i papirerne. Ikke alene skulle de relevante myndigheder opsøges hver for sig - det skulle også ske i en bestemt rækkefølge. Det har derfor voldt danske arbejdsgivere og ikke mindst deres nye udenlandske arbejdstagere stort besvær at finde rundt i ’myndighedsdanmark’ og de mange regler og procedurer.

Velkommen til hurtigere sagsbehandling

Det er der rådet bod på nu. International Citizen Service (ICS) slog i 2011 dørene op i København, Aarhus, Odense og Aalborg. Her sidder udlændingemyndigheden, kommunen, SKAT, statsforvaltningen samt Workindenmark under samme tag, og i de fleste tilfælde kan papirarbejdet for udenlandske arbejdstagere klares i én arbejdsgang. Styrelsen for Universiteter og Internationalisering deltager ligeledes i ICS.

Offentlige services samlet i ICS

Som nyankommet har man brug for at vide noget om, hvordan man etablerer sig i det danske samfund. Derfor er centrene også klar med information om leve- og arbejdsvilkår i Danmark, pasningsmuligheder og skole for evt. børn, boligmuligheder, foreningsliv og sociale netværk. Og har man f.eks. behov for information om at studere i Danmark eller hvordan man får godkendt en udenlandsk uddannelse, så kan ICS også være behjælpelig.

Vil du vide mere?

De fire ICS-centre har åbent to gange om ugen.
Mere information om adresser, telefon, åbningstider og servicetilbud findes på centrenes nye hjemmeside: www.icitizen.dk.


Mere om de nye centre

ICS-centrene ordner arbejds- og opholdtilladelse, registreringsbevis, skattekort, CPR-nummer, sygesikringskort og kørekort. ICS tilbyder også råd og vejledning når det handler om jobsøgning og job til ægtefællen, danskkurser, indregistrering af bilen, skattespørgsmål osv.

Handlinger tilknyttet webside