Gå til indhold

Kom til landeseminar med fokus på Indien

06. januar 2012
Tirsdag den 28. februar 2012 afholder Study in Denmark-kontoret et landeseminar med fokus på Indien. Her kan du hente oplysninger om de seneste trends og strømninger i et af verdens absolutte vækstcentre. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Indien er særligt interessant i et uddannelsesperspektiv pga. den hastigt voksende privatøkonomi og det voksende antal studerende, der søger udenlands for at studere og arbejde. Den store unge befolkning med et generelt lavt uddannelsesniveau betyder, at Indien indenfor en overskuelig fremtid vil overhale Kina i deres behov for uddannelsespladser.

Derudover har Indien en kompliceret uddannelsessektor med mange typer uddannelsesinstitutioner og strukturer samt en svingende kvalitet. Indien udgør derfor et stort potentielt, men samtidig vanskeligt marked for de danske uddannelsesinstitutioner.

Program

Programmet byder på den nyeste viden om Indiens uddannelsesmarked, samt eksempler fra ind- og udland på uddannelsesinstitutioners tilgang og strategi mht. Indien: Blandt andet præsenterer Maastricht University deres ambitiøse Indien satsning. Derudover vil der om eftermiddagen være mulighed for at diskutere specifikke temaer, såsom online markedsføring i Indien, samarbejde med indiske uddannelsesagenter ... hvad mener indiske studerende egentlig om at læse i Danmark? 

Målgruppe

Seminaret henvender sig til alle videregående uddannelsesinstitutioner, der ønsker at påbegynde eller videreudvikle deres engagement i Indien

Yderligere information og tilmelding

Tilmeldingsfristen er 17. februar 2012
Du kan læse mere om arrangementet og tilmelding her.

For yderligere information kontakt specialkonsulent Patrizia Marchegiani pama@iu.dk


Hvorfor interessere sig for Indien?

I disse år er der voldsom fokus på de såkaldte vækstlande – for eksempel BRIK-landene (Brasilien, Rusland, Indien og Kina). Indien adskiller sig markant i forhold til de øvrige BRIK-lande. For det første har man en meget ung befolkning (60 % af befolkningen på 1,2 milliard er under 30 år). For det andet har Indien i det såkaldte ’off grid India’ ca. 700 millioner mennesker uden adgang til elektricitet, drikkevand, veje med mere.

I dag er der relativt få indiske studerende i Danmark. I 2009/10 læste 280 indiske studerende en hel uddannelse i Danmark, og der var kun 23 indiske udvekslingsstuderende.

Handlinger tilknyttet webside