Gå til indhold

Lær om rettigheder i Børnehjørnet

01. april 2012
Det er vigtigt, at skoleelever kender deres rettigheder og ved, hvad de ikke behøver finde sig i, mener EU-Kommissionen, som har etableret en ny hjemmeside om emnet. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

PIXEL, URSO, MAX OG BOB er en samling tegneseriedyr med store øjne, der er blevet fanget på en ø. Du kan redde dem ved at vise, at du kender dine rettigheder.

Sådan lyder missionen i et af de mange undervisningsspil i EU-Kommissionens nye Børnehjørne. Hjørner er der dog ikke mange af, når bortses fra dem på din PCs skærm. Der er nemlig tale om en ny hjemmeside, som skal lære børn i EU-landene om deres rettigheder.

Det gøres for eksempel ved at flyve sin luftballon udenom allehånde forhindringer og redde Pixel og de andre tegneseriedyr, mens de pædagogiske pointer om rettighederne falder på plads.

Børnehjørnet indeholder også quizzer, tegnefilm og links til mange andre letfordøjelige materialer om EU.

Hvis du som lærer er på jagt efter materialer til din undervisning, kan du på 'Lærerværelset' hente malebøger, brochurer og informationspakker, som er inddelt efter forskellige aldersgrupper.


Vil du vide mere?

Handlinger tilknyttet webside