Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2012 Mindre fejl identificeret i forbindelse med studieoptaget 2012

Mindre fejl identificeret i forbindelse med studieoptaget 2012

Uddannelsesministeriet har konstateret at en fejl i optagelsen af nye studerende ved denne sommers optagelsesrunde.

02. august 2012

Det har betydet, at 235 ansøgere ikke er blevet tilbudt den studieplads, de har været berettiget til. Yderligere 108 ansøgere er ikke blevet tilbudt den stand-by-plads, de har været berettiget til. Samlet er mindre end en procent af ansøgerne berørt fordelt på hovedparten af de videregående uddannelsesinstitutioner.

De relevante videregående uddannelsesinstitutioner har d. 2. august 2012 fået besked om fejlen og de vil hurtigst muligt tage direkte kontakt til alle de berørte ansøgere. Alle de berørte ansøgere vil blive tilbudt den studieplads, som de er berettiget til.

Alle berørte ansøgere får direkte besked fra uddannelsesinstitutionen inden for få dage. Ansøgere der ikke får besked er således ikke omfattet. Ansøgere kan kontakte uddannelsesinstitutionen med eventuelle spørgsmål.

Fejlen er opstået i en delproces i it-systemet, der understøtter den koordinerede tilmelding. På uddannelser med grænsekvotienter vil der som regel være en række ansøgere med nøjagtig samme karaktergennemsnit, som ikke alle kan blive optaget. Det er i adgangsbekendtgørelserne for de berørte videregående uddannelser fastlagt, at pladserne til denne gruppe skal tildeles ved lodtrækning blandt ansøgerne med samme grænsekvotient. It-systemet har ikke foretaget denne udvælgelse korrekt. Fejlen er med det samme blevet rettet og samtlige berørte ansøgere identificeret.

Spørgsmål

Styrelsen kan kontaktes på tlf: 3395 1200, email: ui@ui.dk

Spørgsmål vedrørende processen bag optag af de berørte ansøgere kan rettes til kontorchef Søren Nedergaard, Styrelsen for Universiteter og Internationalisering, tlf: 72318620 el. 41319293, email: sne@ui.dk

Senest opdateret 18. januar 2022