Gå til indhold

Morten Østergaard åbnede de unges topmøde om innovation

07. november 2012
Elever og studerende diskuterede visioner for fremtidens innovationsundervisning i uddannelsessystemet, da uddannelsesministeren åbnede Studentertopmøde 2012.

80 elever og studerende fra folkeskole, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser var 6. november samlet i København for at diskutere innovation og iværksætteri på det årlige topmøde.

Med sin åbningstale fik uddannelsesminister Morten Østergaard det første ord ved Studentertopmøde 2012, men ellers handlede de mest om de unges egne tanker, ideer og diskussioner. Og Morten Østergaard så frem til at høre deres holdninger og bidrag til debatten

 – Det er så vigtigt, at I i dag bidrager med jeres bud på, hvordan man kan få omsat al den kreativitet, som vi har så meget af i Danmark, til fremtidige løsninger og iværksætterprojekter - hvordan vi får uddannelsessystemet op i et højere innovationsgear og får flere til at tænke, at det kunne være dejligt at skabe sin egen virksomhed og dermed også skabe arbejdspladser til andre, sagde uddannelsesministeren i sin åbningstale.

Morten Østergaards åbningstale ved studentertopmødetMorten Østergaards åbningstale ved Studentertopmødet, der også bød på oplæg, workshops og paneldiskussioner.

Morten Østergaards åbningstale ved Studentertopmødet, der også bød på oplæg, workshops og paneldiskussioner.
Morten Østergaards åbningstale ved Studentertopmødet, der også bød på oplæg, workshops og paneldiskussioner.

Brug for større skabertrang

Studentertopmødets centrale emne var spørgsmålet om, hvordan man bedst kan styrke og udvikle innovationen og iværksættertankegangen i undervisning hele vejen fra folkeskolen til de videregående uddannelser.

 - Efter folkeskolen er der mange, som drømmer om at skabe egen virksomhed, efter gymnasiet er der lidt færre og efter en videregående uddannelse er der kun få tilbage. Det vil vi vende om, så skabertrangen bare bliver større og større på vejen gennem uddannelsessystemet. Det er et af omdrejningspunkterne i den innovationsstrategi, som vi arbejder med lige nu, sagde Morten Østergaard til elever og studerende.

Studentertopmøde 2012 blev arrangeret af Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise og Gate to Create.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressemedarbejder Daniel Sebastian Larsen, tlf. 7231 8012

Handlinger tilknyttet webside