Gå til indhold

Ny formand for Danmarks Grundforskningsfond

03. december 2012
Med virkning fra den 1. januar 2013 har uddannelsesministeren udpeget Liselotte Højgaard som formand for Danmarks Grundforskningsfond.

Uddannelsesminister Morten Østergaard har udpeget klinikchef, professor dr.med. Liselotte Højgaard til ny formand for Danmarks Grundforskningsfond.

Liselotte Højgaard afløser Klaus Bock, som den 1. januar 2013 udtræder af bestyrelsen efter ni år som formand.

– Grundforskningen har i forvejen gode vilkår i Danmark, men det har høj prioritet for regeringen at sikre de fremragende forskere endnu mere attraktive betingelser. Det er nødvendigt for at kunne tiltrække og samarbejde med de førende miljøer i verden. Liselotte Højgaard har via sin flotte forskerkarriere og sin store internationale erfaring mulighed for at bidrage til, at den bedste danske forskning og de største talenter når op på højeste internationale niveau, siger Morten Østergaard.

Liselotte Højgaard er født i 1957 og ansat som klinikchef ved Rigshospitalets Klinik for Klinisk Fysiologi, Nuklearmedicin & PET.

Hun bestrider flere tillidsposter og er blandt andet formand for sammenslutningen af sundhedsvidenskabelige forskningsråd i Europa – The European Medical Research Councils (EMRC).


For yderligere oplysninger, kontakt:

Liselotte Højgaard, tlf. 2753 8688, e-mail: liselotte.Hoejgaard@regionh.dk

Styrelsen for Forskning og Innovation, kontorchef Kim Brinckmann, tlf. 2075 7802, e-mail kibr@fi.dk

Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200

Om Danmarks Grundforskningsfond

  • Danmarks Grundforskningsfond blev oprettet i 1991 som en selvejende fond. Fonden støtter eliten i dansk grundforskning, primært gennem støtte til oprettelse af grundforskningscentre (Centres of Excellence) på højeste internationale niveau for en seks-tiårig periode.
  • Fonden finansierer i øjeblikket 48 centre med et gennemsnitligt samlet årligt budget på 400 millioner kroner. Den faglige spredning dækker over forskellige felter fra klimaforskning, kirkelige middelalderritualer, hjerneforskning til personlighedsforstyrrelser med videre.
  • Danmarks Grundforskningsfond består af en formand og otte medlemmer, der alle skal have indsigt i forskning på internationalt niveau.
  • Uddannelsesministeren udpeger formanden og yderligere et medlem direkte. De øvrige syv medlemmer udpeges efter indstilling fra Det Frie Forskningsråd, Det Strategiske Forskningsråd, Rektorkollegiet, Sektorforskningens Direktørkollegium, Det Kgl. Videnskabernes Selskab og Akademiet for Tekniske Videnskaber.

Handlinger tilknyttet webside