Gå til indhold

Ny type projekter skal løfte erhvervsuddannelserne

30. marts 2012
Der skal være bedre sammenhæng mellem uddannelser og arbejdsmarked, mener EU-Kommissionen, som har stillet 15 millioner kroner til rådighed for en ny type europæiske projekter. Ansøgningsfristen er i juli måned. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

EN NY TYPE projekter er på vej til glæde for europæiske erhvervsuddannelser. EU-Kommissionen har døbt dem "Sector Skills Alliances", og de skal hjælpe til at skabe et bedre match mellem  erhvervslivets behov for kompetencer, og det, som studerende og lærlinge bliver undervist i.

Mange typer aktører, mange lande

For at komme i betragtning til pengene skal man alliere sig med mindst 7 partnere fra 5 forskellige lande.  Partnerne skal være erhvervsuddannelser, arbejdsmarkedets parter, og andre aktører, som er involveret i erhvervsrettet uddannelsespolitik. Det kan for eksempel være en myndighed.

Ifølge EU-Kommissionens oplysninger vil der kunne gives tilskud til udvikling af fælles uddannelser og implementering af ECVET, Europass, EQF, EQARF og mange andre typer aktiviteter.

Mere information i ma j

Ansøgningsfristen bliver i juli måned, men alle krav og kriterier er ikke offentliggjort endnu. Det bliver de dog i løbet af april 2012, lover EU-Kommissionen, som afholder informationsmøde torsdag den 10. maj i Bruxelles.

Indtil da kan du læse mere om Sector Skills Alliances samt om informationsmødet på EU-Kommissionens hjemmeside.


Læs mere om Sector Skills Alliances

på EU-Kommissionens hjemmeside.

 

Handlinger tilknyttet webside