Gå til indhold

Nyt medlem af Danmarks Forskningspolitiske Råd

11. maj 2012
Nyt medlem af Danmarks Forskningspolitiske Råd

Nyhed fra Styrelsen for Forskning og Innovation

Uddannelsesministeren har den 11. maj 2012 udpeget professor, dekan Allan Flyvbjerg, som medlem af Danmarks Forskningspolitiske Råd. Allan Flyvbjerg afløser professor Leif Østergaard, der per 10. april 2012 er trådt ud ad rådet.

Allan Flyvbjerg er dekan ved Health på Aarhus Universitet. Han har tidligere været formand for Diabetesforeningen samt professor og overlæge på Medicinsk Endokrinologisk Afdeling ved Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet, med ansvar for et internationalt respekteret forskerteam. Allan Flyvbjerg har publiceret flere end 500 videnskabelige artikler, er højt citeret af kolleger over hele verden og har modtaget en lang række nationale og internationale hædersbevisninger for sin forskningspolitiske indsats.

Om Danmarks Forskningspolitiske Råd

Danmarks Forskningspolitiske Råd (DFR) har til formål at fremme udviklingen af dansk forskning til gavn for samfundet. Rådet har ansvar for at give ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser uafhængig og sagkyndig rådgivning om forskning på overordnet niveau, herunder om kommende forskningsbehov, og skal sikre, at rådgivningen inddrager relevante nationale og internationale erfaringer og tendenser.

Om Danmarks Forskningspolitiske Råd består i forvejen af:

  • Senior Manager Claus Hviid Christensen, DONG Energy (formand)
  • Professor Marie-Louise Nosch, Københavns Universitet (næstformand)
  • Professor, formand Flemming Besenbacher, Carlsbergfondet/Aarhus Universitet
  • Professor Susana Borrás, Copenhagen Business School
  • Forskningsdirektør Per Falholt, Novozymes
  • Professor Per Kongshøj Madsen, Aalborg Universitet
  • Professor Birger Lindberg Møller, Københavns Universitet
  • Rektor Harriet Wallberg-Henriksson, Karolinska Institutet, Sverige

Yderligere oplysninger
Chefkonsulent Karin Kjær Madsen, Styrelsen for Forskning og Innovation, e-mail kkm@fi.dk, tlf. 7231 8237, mobil 2518 6638

Handlinger tilknyttet webside