Gå til indhold

Oplæg fra uddannelsesministerens rådgivende rumudvalg

16. maj 2012
"Rummet skaber bedre liv på jorden" hedder det i et nyt oplæg fra uddannelsesministerens rådgivende rumudvalg.

Nyhed fra Styrelsen for Forskning og Innovation

Fem gode grunde til en dansk rumstrategi. Rumudvalget, december 2011.
Fem gode grunde til en dansk rumstrategi. Rumudvalget, december 2011.
"Rummet skaber bedre liv på jorden"

Aktiviteter i rummet har stigende betydning for livet på jorden. Rummet bidrager dagligt og nærmest usynligt til forbedret myndighedsvaretagelse, øget videnskabelig viden, øget vækst og teknologiudvikling, bedre forståelse af vejr, miljø og klima samt bedre undervisning af børn og unge."

Sådan lyder det i et oplæg fra uddannelsesministerens rådgivende rumudvalg.

Som et led i den danske forberedelse af den kommende ministerkonference i Den Europæiske Rumorganisation ESA, berammet til d. 20.-21. november 2012, offentliggøres hermed Rumudvalgets rådgivning af uddannelsesministeren. Rumudvalgets har valgt at udforme deres rådgivning som et bud på en rumstrategi, og vil ud fra dette oplæg ligeledes rådgive uddannelsesministeren om dansk deltagelse i ESA’s ikke-obligatoriske programaktiviteter som disse bestemmes ved ministerkonferencen.

For at Danmark kan opnå optimal udnyttelse af rummet, har uddannelsesministerens rådgivende Rumudvalg til opgave at ”tilvejebringe kvalificeret rådgivning om danske kompetencer, interesser og strategiske overvejelser, der kan lede frem til en formuleret rumpolitik” (§ 3 i Kommissorium for oprettelse af nyt rådgivende rumudvalg).

Kontakt:

Rumudvalgets medlemmer
 

 

Handlinger tilknyttet webside