Gå til indhold

Opslag: 25 mio. NOK til uddannelsescenter

13. september 2012
Under NordForsk-programmet Education for Tomorrow kan der søges om op til 25 mio. NOK til ét Nordic Centre of Excellence (NCoE) inden for uddannelsesforskning. Ansøgningsfristen er tirsdag den 6. november 2012.

Nyhed fra Styrelsen for Forskning og Innovation
Et Nordic Centre of Excellence er et samarbejde mellem førende forskere i de nordiske lande, og det skal skabe et ”enestående, kreativt og produktivt” forskningsmiljø. Fysisk kan centeret ligge i et eller flere lande. Et NCoE har blandt andet til formål at stimulere international forskningsmobilitet, tværfaglig forskning og fælles etablering og brug af forskningsinfrastruktur, og en NCoE-bevilling varer fem år.

Education for Tomorrow-programmets overordnede målsætning er at styrke Nordens position inden for uddannelsesforskning, at bidrage til en vidensbaseret politik i Norden ved at belyse problemstillinger, som er relevante ud fra et samfundsperspektiv, og at formidle disse forskningsresultater til en bred gruppe af mennesker.

Foruden Det Strategiske Forskningsråd deltager Finlands Akademi, Norges Forskningsråd, Sveriges Forskningsråd, Islands Undervisnings-, Forsknings- og Kulturministerium, Nordisk Ministerråd og NordForsk i samarbejdet om programmet.

 

 

 

Handlinger tilknyttet webside